Elon Musk işe alımları dondurdu ve yüzde 10 küçülme kararı aldı

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, elektrikli araç firması Tesla'da işe alımları dondurduğunu ve yüzde 10 küçülme kararı aldığını duyurdu. ABD basını tarafından ulaşılan e-postada, Musk yöneticilerine ekonomi hakkında “süper kötü bir hissi” olduğunu söylediği iddia edildi.

DÜNYA 03.06.2022, 17:44
Elon Musk işe alımları dondurdu ve yüzde 10 küçülme kararı aldı

Elektrikli araç üreticisi Elon Musk, ekonomi hakkında yöneticilerine "süper kötü bir hissi" olduğunu söyleyerek, Tesla’da ki işlerin yaklaşık yüzde 10'unun kısılması gerektiğini duyurdu. ADB basınında yayınlanan haberlerde Musk’ın, Tesla’daki yöneticilerine “Dünya çapındaki tüm işe alımları durdur” başlığıyla bir yazı gönderdiği iddia edildi.

E-posta sonrası Tesla hisseleri düşüş yaşadı

2021 yıl sonu verilerine göre, Tesla’nın ana şirketinde ve yan kuruluşlarında yaklaşık 100 bin çalışanı görev alıyor. ABD basınında yayınlanan e-posta sonrasında Tesla hisseleri cuma günü ABD piyasa öncesi ticaretinde ortalama yüzde 3 düşerken, Frankfurt tahvillerinde işlem gören hisseler yüzde 3,6 düşüş yaşadı.

Musk’ın mesajı dikkatlerden kaçmadı

Elon Musk, son zamanlarda bir gerileme riski bulunduğu hususunda uyarıda bulunmuştu. Daha sonrasında işe alımların durdurulması ve çalışan kesintileri talimatı veren e-posta, bir araç üreticisinin başkanından gelen, türünün en yüksek profilli ve doğrudan mesajı olarak dikkatlerden kaçmadı.

“Musk’ın kötü hislerini paylaşıyoruz”

Elon Musk’ın açıklamaları sonrasında Hollanda bankası ING'nin küresel makroekonomik araştırma başkanı Carsten Brzeski, "Musk'un bu kötü hissiyatı birden fazla insan tarafından paylaşılıyor. Küresel bir gerilemeden söz etmiyoruz. Sene sonuna gelene kadar küresel ekonomide bir soğuma olacağını düşünüyoruz. ABD soğuyacak, Avrupa ve Çin toparlanmayacak" şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)