Elon Musk hakim karşısında

Elon Musk, Tayland'da geçen sene bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerinin kurtarılmasına yardım eden İngiliz dalgıca "pedofil" dediği için mahkemeye çıktı.

DÜNYA 04.12.2019, 08:32
Elon Musk hakim karşısında

Amerikalı uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in kurucusu ve Üst Yöneticisi Elon Musk, Tayland'da geçtiğimiz yıl bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ile antrenörlerinin kurtarılmasına yardım eden İngiliz dalgıç Vernon Unsworth hakkında sosyal medyada kullandığı "pedofil" yakıştırması sebebiyle mahkemeye çıktı. 

Elon Musk, İngiliz dalgıç Vernon Unsworth'ün kendisine hakaret davası açması üzerine Los Angeles'ta hakim karşısında ifade verdi. 

Elon Musk, mahkemede verdiği ifadesinde, önce İngiliz dalgıç Vernon Unsworth'ün kendisine hakaret ettiğini ve bunun üzerine kendisinin de ona karşılık verdiğini ifade etti.

Dalgıç, Musk'ı "reklam yapmak" ile suçlamıştı

Elon Musk, Tayland'da geçtiğimiz yıl bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ile antrenörlerinin kurtarılması için mini denizaltı hazırlatmıştı. Kurtarma operasyonunda yer alan İngiliz dalgıç Vernon Unsworth ise Elon Musk'ı ''reklam yapmak istediği'' şeklinde eleştirilmişti. Bu eleştiri üzerine Elon Musk da İngiliz dalgıç Vernon Unsworth'ü Twitter'da eleştirirken ''pedofil'' nitelendirmesinde bulunmuştu. 

Elon Musk duruşmada, İngiliz dalgıç Vernon Unsworth'ün eleştirisinin, çocukların kurtarılması için yaptığı ''iyi niyetli'' teklifine yönelik ''nedensiz bir saldırı'' olduğunu savundu. Elon Musk, aslında ne onun ne de kendisinin birbirlerine yönelik hakaretlerinin kasıtlı olduğuna inandığını, doğup büyüdüğü Güney Afrika'da ''pedofil'' kelimesinin ''yaygın ve sıradan bir hakaret'' olduğunu ve aslında İngiliz dalgıç Vernon Unsworth'ün gerçekten pedofil olduğunu kastetmediğini savundu.

Elon Musk'ın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.   

İngiliz dalgıç Vernon Unsworth'ü "pedofil" olmakla suçlayan Elon Musk, daha sonra gelen tepkilerin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımı silerek, İngiliz dalgıç Vernon Unsworth'ten özür dilemişti. İngiliz dalgıç Vernon Unsworth ise Los Angeles'ta Elon Musk'a "hakaret davası" açmıştı.

Yorumlar (0)