Elon Musk “pedofili” içeren tweet'lerinden davalık oldu

Tesla’nın CEO’su Elon Musk geçmiş dönemlerde atışmalar yaşadığı mağara araştırmacısı Unsworth’e pedofili içerikli mesajlar göndererek hakaret ettiği iddiasıyla davalık oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.10.2019, 17:12 29.10.2019, 19:36
Elon Musk “pedofili” içeren tweet'lerinden davalık oldu

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil devi Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın bir mağara araştırmacısı olan Vernon Unsworth’ün açtığı hakaret davasına yaptığı itiraz bölge mahkemesi tarafından reddedildi. Söz konusu hakaret davası, Musk’a bir mağara araştırmacısı olan Unsworth’e açmış olduğu tweet’te bulunan “pedo guy” ifadesi için açılmıştı.

Musk bunun dışında, bir gazeteci olan Ryan Mac’e de Unsworth’e attığı tweet’tekine benzer e-mail’ler yollamıştı. Bu mailler de davanın bir parçası haline gelecek. Amerika Birleşik Devletleri Bölge Hakimi Stephen Wilson’ın kararına göre, heyet tarafından atılan mail ve tweet’lerin “dikkatsizce ve ihmalkar” durup durmadığına ilişkin kararını verecek.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz yıl, Tayland’da bulunan bir mağarada mahsur kalan 12 çocuğun kurtarıldığı bir operasyona ilişkin Elon Musk, şirketindeki mühendislerle birlikte Tayland’a gönderilmek adına bir denizaltı üretimi yaptı. Söz konusu mağara araştırmacısı Unsworth ise konuyu bir reklam çalışması olarak değerlendirdi. Elon Musk ise karşılık olarak araştırmacıya “pedo guy” kelimesiyle ithamda bulundu.

Bu olayın yaşanmasının ardından Musk özür diledi fakat bir ay geçmesinin ardından Ryan Mac’e yolladığı bir elektronik postada Unsworth’dan yine “çocuk tacizcisi” olarak bahsettiği iddia edildi.

Unsworth kendisiyle ilgili Musk'un iddialarını kabul etmedi.

Ekim ayı başında yayınlanan mahkeme belgelerinde Elon Musk’ın hakaret içeren mesajlarıyla birlikte Unsworth’u araştırması adına özel bir araştırmacı tuttuğu da iddia ediliyor. Mac’e gönderilen elektronik postada, Musk, Unsworth’un Tayland’da 12 yaşında olan bir çocukla evlendiğini ileri sürdü.

Unsworth ise bu iddiaları reddetti çünkü eşiyle Londra’da tanıştığını ve söz konusu zamanda 32 yaşında olduğunu ifade etti. Davanın gidişatı dikkate alınırsa, Musk, zorlu dava sürecinde hakaret davasından aklanamayacak gibi duruyor.

Yorumlar (0)