Ebola tekrar ortaya çıktı: Afrika salgın ilan etti

Afrika’da daha öncesinde de yaşanan Ebola salgını tekrar Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Ekvator eyaletinde ortaya çıktı.

DÜNYA 24.04.2022, 10:17 25.04.2022, 09:21
Ebola tekrar ortaya çıktı: Afrika salgın ilan etti

Ebola salgını daha öncesinde Afrika’ da yaşanan bir hastalık olarak yayılım göstermişti. Afrika Sağlık Bakanı Jean-Jacques Mbungani, gerçekleştirdiği konuşmada, Ekvator eyaletinin başşehiri Mbandaka kentinde yaşamını yitiren 31 yaşındaki olan erkekte Ebola virüsü teşhisi konulduğunu belirtti.

Mbungani yaptığı açıklamasında, şu ana kadar virüsle 74 kişinin temas ettiğini ve karantina uygulandığını ve Ekvator eyaletinde yaşanan bir Ebola salgının bulunduğunu duyurdu.

AA/ARŞİV

Ebola virüsü ilk kez Sudan’da ortaya çıktı

Ebola virüsü kanamalı ateşe sebep olan bir tür hastalıktır. 1976'da ilk defa Sudan'ın KDC'nin Yambuku ve Nzara merkezlerinde Ebola virüsü aynı zamanlarda yaşanmıştı.

KDC'deki yaşanan bu salgın, Ebola Nehri çevresindeki bir ilçede ilk kez yaşandığında dolayı bu virüse burada bulunan nehrin adı konulmuştu.

Ebola kanamalı ateşi, Batı Afrika'da Aralık 2013 tarihinde yayılım göstermişti. Sierra ve Liberya, Leone'de ve Gine 2014-2017 zamanlarında yaşanan bu hastalıkta 30 bin vatandaş virüsle temas etmiş ve hastalığı kapan temaslılardan 11 bin gibi yüksek rakamda kişi hayatını kaybetmiştir.

AA/ARŞİV

Yorumlar (0)