Donald Trump'tan adaylık açıklaması: 2024'te aday olacak mı?

ABD eski Başkanı Donald Trump, tekrar aday olup olmayacağıyla ilgili, "Ülkenizi seviyorsanız başka seçeneğiniz yok." açıklamasını yaptı. 

DÜNYA 02.12.2021, 08:01 03.12.2021, 09:31
Donald Trump'tan adaylık açıklaması: 2024'te aday olacak mı?

ABD’nin eski Başkanı Trump, aşırı sağcı bir İngiliz televizyonuna verdiği röportajda, 3 Kasım seçimlerine hile karıştığı yönündeki iddialarını yineledi.

“Seçime hile karıştı”

Kongre önünde seçimden 3 gün sonra miting düzenlemesinin bir hata olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Trump, "Bir ayaklanma varsa seçim günü yani 3 Kasım'da gerçekleşti. Bana göre asıl ayaklanma buydu ve 6 Ocak bunun bir protestosuydu." şeklinde konuştu.

"Ne yazık ki birtakım kötü işler oldu" diyen Trump, 10 bin ulusal muhafızın ve ordunun görevlendirilmesini kendisinin istediğini iddia ederek "Kalabalığın çok ciddi olacağının farkındaydım. Çünkü seçime hile karıştırılması sebebiyle oluşan öfkeyı görüyordum ve bunu herkesten çok daha iyi anladım." açıklamasını yaptı.

ABD eski Başkanı, Temsilciler Meclisi Başkanlı Pelosi tarafından güvenlik talebinin geri çevrildiğini belirtti.

‘Seçimlerde tekrar aday olacak mı?’

Trump, 2024 bir defa daha başkan adayı olup olmayacağına yönelik soruya, "Ülkenizi seviyorsanız başka seçeneğiniz yok. Bu bir soru değil." cevabını verdi.

Ülkesini sevdiğini ve daha önce görülmemiş bir düzeye onu getirdiğini öne süren Trump, Kovid-19 aşılarının bulunmasına ilişkin başarıyı sahiplenerek "Aşı çalışmasının 12 yıl süreceğini düşünüyorlardı ve bunun işe yaramayacağını neredeyse herkes söyledi ve inanılmaz bir şekilde çalıştılar. Harika bir iş çıkardık." sözlerine yer verdi.

“Harry pişman olacak”

Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu Prens Harry'nin eşi Sussex Düşesi Markle ile ilgili de konuştu.

Kraliçe ve Kraliyet ailesine "saygısızlık" etmekle suçladığı Markle hakkında Trump, "Onun hayranı değilim. İlk günden beri olmadım. Harry bence korkunç bir biçimde kullanıldı ve bir gün pişman olacağına inanıyorum." yorumunu yaptı.

Prens Harry'nin ailesiyle ilişkisinin mahvedildiğini öne süren Trump, Kraliçe'nin incitildiğini de aktardı.

Yorumlar (0)