Diktatörler ağlamaz, sil gözyaşını!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, halkın yaşadığı sıkıntılar sebebiyle özür dileyerek ağladı. 

DÜNYA 12.10.2020, 14:40 12.10.2020, 15:17
Diktatörler ağlamaz, sil gözyaşını!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yaptığı son hareketle "Diktatörler de ağlar" dedirtti. 

Kore İşçi Partisi'nin kuruluşunun 75'inci yılı olması dolayısıyla Pyongyang'da gerçekleştirilen bir törene katılan Kim Jong-un, halkı şaşkınlığa uğrattı.

Kuzey Kore liderinin, konuşma yaparken aniden duygulu dolu anlar yaşadığı ve gözlerinin dolduğu fark edildi. 

"Halk umutlarını bana bağladı"

Gözyaşlarını silmeye başlayan Kim Jong-un, vatandaşların hayata dair tüm umutlarını kendisine bağladığını, fakat kendisinin bu umutlara yeteri kadar cevap veremediğini, bu nedenle aşırı üzgün hissettiğini ifade etti.

Kim Jong-un, Kuzey Kore halkının kendisine güvendiğini belirterek, ülkenin eski liderleri olan Kim Jong-il ve Kim Il-sung'un davasını sürdürme yükümlülüğünün kendisine verildiğini söyledi. 

"İnsanları problemlerinden kurtaramadım"

Kuzey Kore için harcadığı tüm çabalara ve gösterdiği tüm samimiyete rağmen başarısız olduğunu aktaran Kim Jong-un, halkı yaşadığı problemlerden bir türlü kurtaramadığını ifade etti.

Koronavirüse değindi

Kim Jong-un, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleye de değindi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile savaşan herkese geçmiş olsun temennilerini ileten Kuzey Kore lideri, Güney Kore halkını da aynı dilekle selamladığını söyledi. 

"Nükleer gücü devreye sokabiliriz"

Diğer yandan, Kim Jong-un, Güney Kore ile ilişkilerin iyileştirilmesini ümit ettiğini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) adını doğrudan vermeyen Kuzey Kore lideri, ülkesinin tehdit edilmesi halinde nükleer gücün tamamen devreye sokulabileceğini ifade etti. 

Pyongyang'da gerçekleştirilen törende kıtalararası yeni bir balistik füze sergilenirken, askerî teçhizatlar da bir kez daha sunuldu.

Yorumlar (0)