Soylu: Senin ideolojin kirli mahfillerden...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Nurcu ağabeylerin tedrisatından geçerek bugünlere geldi" ifadelerini kullanan Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’na sert cevap verdi.

MEDYA 12.10.2020, 15:03
Soylu: Senin ideolojin kirli mahfillerden...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, köşesinde şahsı hakkında “Nurcu ağabeylerin tedrisatından geçerek bugünlere geldi” ifadelerini kullanan Cumhuriyet gazetesinin acer yazarı Barış Terkoğlu’na çok sert, fitneye karşı da uzun bir cevap verdi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı'nın geçtiğimiz günlerde vefatı sebebiyle başsağlığı dileğinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ivedi bir şekilde "nurcu" etiketi vuran Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, elindeki çakıyı sert kayaya vurmuş oldu.

İçişleri Bakanı Soylu, Barış Terkoğlu'nun ortaya attığı fitneye karşı uzun bir cevap verdi.

Çocuklunda dinî eğitimini, rahmetli dedesi Hacı Alaybey Soylu'dan aldığını nerkesin bildiğini, hayat hocasının da rahmetli dedesi olduğunu belirten Süleyman Soylu, çocukluğunun Adalet Partisi, gençliğinin Doğru Yol Partisi binalarında ve koridorlarında geçtiğini, 1980 darbesinden sonra partiyi terk etmediklerini, vatansever şahsiyetleri parti koridorlarında tanıdıklarını vurguladı.

Menderes'ten Erdoğan'a kadar mümtaz şahsiyetlere duyduğu vefanın sebebini "millet yolculuğu, vatan sevdası, İslam'a hizmetkârlığı, siyasetten ve devletten hiçbir şey istemeden samimiyetle bağlılıkları" olarak açıklayan Soylu, Erdoğan'ın 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrası tüm fitne ve tehdide rağmen boyun eğmediğini, prim vermediğini, fırsat tanımadığını, devlete ve millete tüm birikim ve müktesebatlarıyla sahip çıktığını, FETÖ'ye meydan okuduğunu ifade etti.

Arif Önemli

1980 darbesinden sonra Arif Önemli'nin 1993’e kadar DYP'nin Zeytinburnu İlçe Başkanlığını yaptığını, 1999’da ise kendisinin il başkanlığı döneminde İl Disiplin Kurulu Başkanı olduğunu bildiren Süleyman Soylu, kavanozda yetişmediğini ancak Amerika'dan bir günde talimatla da gelmediğini ya da yabancı büyükelçiliklerin emzirdiği bir adam da olmadığını vurguladı.

Barış Terkoğlu'nun ideolojisi kirli mahfiller...

Herhangi bir dini ya da inanç grubunun eğitimini almadığının altını çizen Soylu, "Bunu herkes bilir. Alsam da söylerdim zaten. Çok kişi, geçmişte çok kitaplar devirdiğimi de bilir. Müslüman senin (Barış Terkoğlu), ideolojini aldığın kirli mahfillerde öğrenilmez. Yazık çocuk sana (Barış Terkoğlu). Öğrenmek için çok yolun var. Ancak yazık ki ta işin başında fitneye düşmüşsün. Kötü yola düşmüşsün sen. Allah kurtarsın!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)