"Ermenilerin özel komandoları artık yok!"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaptığı son açıklamada, Ermenistan ordusunun özel komandolarının etkisizleştirildiğini duyurdu. 

GÜNDEM 12.10.2020, 15:20 12.10.2020, 15:53
"Ermenilerin özel komandoları artık yok!"

İşgalci Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki tansiyon yükselmeye devam ediyor.

Türkiye'nin desteğini alan Azerbaycan, işgal altındaki bölgeleri kurtarmak üzere Ermeni ordusunu ciddi kayıplara uğratıyor. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaptığı son açıklamada, Ermenistan ordusunun özel komandolarının etkisizleştirildiğini ifade etti.

"Köyler tek tek kurtarılıyor"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, işgal altındaki köylerin tek tek kurtarıldığını belirterek, Ermenilerin terör amaçlı eylemlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Aliyev, psikolojik anlamda olumsuz etkilenen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, yanlış kararlar verdiğine dikkat çekti. 

"Cephede öcümüzü aldık"

Saldırıya uğramanın kendilerini öfkelendirdiğini aktaran Aliyev, "Cephede öcümüzü aldık. Ermeniler, işgal altında tutulan yerlere bir daha dönemeyecek." dedi. 

"Sadece Türk medyası mağduriyetimizi anlattı"

Aliyev, Azerbaycan'ın senelerdir kara propaganda ile mücadele ettiğini belirterek, ülkesi hakkında yalan yanlış haberlerin her zaman yapıldığını söyledi.

Azerbaycan'ın yaşadığı mağduriyetin Türk medyası tarafından dile getirildiğine dikkat çeken Aliyev, bu konuda teşekkürlerini sundu. 

"Sivillere yönelik korkunç saldırılar düzenliyorlar"

Aliyev, Ermenistan'ın ateşkesi ihlâl ettiğini kaydederek, Dağlık Karabağ krizinin diplomasi ile çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Ermenilerin hem sahada hem de diplomaside dersini alacağını belirten Aliyev, Ermenistan'ın sivillere yönelik korkunç saldırılar gerçekleştirdiğini hatırlattı.

"Faşizm kendisini gösteriyor"

Ermenilerin gece saatlerinde Gence kentini hedef aldığını aktaran Aliyev, Ermeni faşizminin kendisini bariz bir şekilde gösterdiğini söyledi. Ermenistan'a destek verenlerin ve İslamofobik tutum sergileyenlerin artık bu saldırıları hiçbir şekilde saklayamayacağına dikkat çeken Aliyev, Ermenistan'ı "faşist devlet" olarak nitelendirdi.

"Paşinyan'ın siyasi kararları nedeniyle kayıp veriyorlar"

Aliyev, Azerbaycan ordusunun tarihi başarılara imza attığını belirterek, Ermenistan'ın Hadrut'u işgal etmek için çaba harcadığını söyledi. 

İşgal girişiminde bulunan Ermenilerin Azerbaycan ordusu tarafından etkisiz duruma getirildiğini söyledi.

Aliyev, Ermenistan ordusunun verdiği kayıpların, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın siyasi kararları nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)