Danimarka ile ABD arasında Grönland gerilimi!

Danimarka ile ABD arasında ABD Başkanı Trump'ın Grönland'ı satın almayı istemesinin yarattığı gerilim gün geçtikçe artıyor.

DÜNYA 22.08.2019, 17:31 22.08.2019, 17:42
Danimarka ile ABD arasında Grönland gerilimi!

Danimarka ile ABD arasında ABD Başkanı Donald Trump'ın Grönland'ı satın almayı istemesi ve Kopenhag yönetiminin bunu "absürt" olarak nitelendirmesinden sonra yaşanan gerilim büyüyor.

Bu kez eski Danimarka Başbakanı Lars Loekke Rasmussen, Trump'ın Danimarka'nın askeri harcamalara ilişkin Twitter'da yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

Hazirana kadar başbakanlık görevini yürüten Loekke Rasmussen, "Savunma gönüllülüğümüzün sadece oranlarla ölçülmesini kabul etmeyeceğiz. Bunu size geçen yıl Brüksel'deki NATO zirvesinde söyledim. Afganistan'da (orantılı olarak) tam tamına ABD'nin rakamları kadar kayıp verdik. Hep kararlı ve hazırız." dedi.

ABD Başkanı Trump, NATO üyelerine, gayrisafi yurt içi hasılalarının yüzde 2'sini savunmaya ayırma hedefine ulaşmak için daha fazlasını yapmaları çağrısını yaparak Twitter'da "Danimarka'nın NATO harcamalarına ayırdığı payın sadece yüzde 1,35 olduğu" şekinde bir paylaşım yapmıştı.

Trump doğruladı! Grönland ile ilgileniyoruz

Trump Grönland'i neden istiyor?

Grönland'den Trump'a soğuk cevap!

Parlamentonun, 2023 savunma bütçesine 223 milyon dolar daha ilave edilmesini kabul etmesiyle Danimarka ocakta uzun vadeli savunma harcamasını artırmayı kabul etmişti. 

Yorumlar (0)