Covid-19 Arnavutluk'a da sıçradı

Arnavutluk'ta, İtalya'dan gelen iki kişide Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tespit edildi.

DÜNYA 09.03.2020, 11:36
Covid-19 Arnavutluk'a da sıçradı

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İtalya'nın Floransa bölgesinden Tiran'a gelen Arnavutluk vatandaşı baba ve oğulda Covid-19 (yeni tip koronavirüs) saptandığı duyuruldu.

Sağlık kurumlarının bu iki Covid-19 vakasında klinik ve epidemiyolojik protokolü izlediklerine vurgu yapılan açıklamada, Covid-19'un etkili olduğu ülkelerden gelen ve gribe benzer semptomlara sahip vatandaşlara ilgili kurumlara başvurmaları çağrısı yapıldı.

Sağlık Bakanlığının açıklamasında, 54 yaşındaki baba ve 28 yaşındaki oğulun birkaç günlüğüne Floransa'ya gittikleri, kendi araçlarıyla kara yolu üzerinden Tiran'a döndükleri kaydedilerek, söz konusu kişilerin ilgili kurumlara müracaatlarının ardından yapılan test sonuçlarının pozitif çıktığı belirtildi.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tespit edilen kişilerin durumunun stabil olduğu ve bulaşıcı hastalıklar hastanesinde tedavi altına alındığı bilgisi paylaşılan açıklamada, baba ve oğlun temas kurdukları kişilerin de araştırıldığını ve ulaşılanlara test uygulandığı ve izlemeye alındıkları bildirildi.

Yorumlar (0)