İtalya'da korona 366 can aldı: 16 milyon kişi karantinada!

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayı 366'ya yükselirken, Lombardiya bölgesinde 16 milyon kişinin karantina altında yaşadığı bildirildi. 

DÜNYA 09.03.2020, 11:38 09.03.2020, 12:03
İtalya'da korona 366 can aldı: 16 milyon kişi karantinada!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyaya hızla yayılıyor. Salgının en çok vurduğu ülkelerden biri de İtalya oldu.

Ülkede salgın nedeniyle 133 kişi daha yaşamını yitirdi. Böylece can kaybı 366 oldu. Öte yandan, vaka sayısı ise 7 bin 375'e yükseldi. 

İtalyan hükümeti, ülkenin kuzeyini karantina altına aldı. Karantina kararının ardından istasyonlar boşaldı. Başkent Roma'da bulunan Termini İstasyonu, terk edilmiş gibi görünüyor. 

Milano'da her şey kapatıldı

İtalya'nın diğer büyük şehri Milano da karantina altına alındı. Turistik Garibaldi kapısının çevresinde kimsenin bulunmadığı fark ediliyor. Turistlerin normal zamanlarda yoğun ilgi gösterdiği şehirde, karantina sebebiyle spor salonları, müzeler, kayak tesisleri, kültür merkezleri, yüzme havuzları kapatıldı.

Verona hayalet şehir oldu

Milano ve Venedik kentlerinin tam ortasında bulunan Verona'da da durum pek farklı değil. Şehrin en büyük meydanında kimsenin bulunmadığı görülüyor. Karantina nedeniyle Verona da hayalet şehre döndü.

Ülkede bilanço ağırlaşıyor

İtalya'da iki hafta önce patlak veren yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle bilanço ağırlaşıyor. 

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma'da gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında, salgına ilişkin son durumu paylaştı. 

Borrelli, İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının 6 bin 387'ye, ölen ve iyileşenler eklendiğinde ise 7 bin 375'e yükseldiğini kaydetti. 

Borrelli, can kaybının önceki güne göre 133 kişi daha artarak 366'ya çıktığını bildirdi. 

En çok vaka Lombardiya'da görüldü

Ülkede en çok vaka ve ölü sayısı, "kırmızı bölge" ilan edilen Lombardiya Bölgesi'nde tespit edildi. 16 milyon insanın karantinada olduğu bölgede gerçekleşen can kaybı, düne göre 113 kişi artarak 267'ye çıktı. 

Sağlık Bakanı Roberto Speranza, daha önce hiç karşılaşmadıkları bir kriz ile mücadele ettiklerini kaydetti. 

Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için hükümet tarafından çıkarılan son kararnamelere değinen Speranza, bunların yalnız yeterli olmayacağını, vatandaşların sorumlu hijyen kurallarına uymaları gerektiğini söyledi. 

Sinema salonlar kapatıldı, tiyatro ve konserler iptal edildi

Kültür Bakanı Dario Franceschini, 3 Nisan gününe kadar tüm sinema salonu ve müzelerin kapatıldığını, tiyatro ve konserlerin de iptal edildiğini bildirdi. 

"Kuzeyden gelenler kendini karantinaya alsın"

İtalyan hükümeti tarafından Lombardiya Bölgesi'ne yönelik önlemlerin artırılacağı hakkında haberlerin yayılmasıyla birlikte birçok kişi, bölgeden ayrılmak için garlara koştu. 

Ülkenin güneyinde bulunan Basilicata, Sicilya, Calabria,  Campania, Abruzzo, Puglia ve Molise bölge yetkilileri, kuzeyden gelenlerin kendilerini evlerinde 14 günlük karantina altına almalarını talep etti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle olağanüstü günlerden geçen ülkede Başbakan Giuseppe Conte, koronavirüsün yayıldığı kuzey bölgelere daha yoğun önlemler getiren yeni bir kararnameyi duyurmuştu.

Kararnameye göre, daha önce 11 beldeye uygulanan giriş-çıkışların yoğun şekilde kontrol edildiği "kırmızı bölge" uygulaması, Milano, Lombardiya ile Venedik'in de aralarında bulunduğu 14 şehre genişletilmişti.

Öte yandan, söz konusu yerlerde her türlü toplu faaliyet ve eğitim-öğretim, 3 Nisan gününe kadar durdurulmuştu. 

Yorumlar (0)