Çin’den ABD'nin görüşme talebine ret

ABD'nin iki ülke savunma bakanlarının Sinapur'da gerçekleştirilecek bir zirvede temasta bulunması için Çin Halk Cumhuriyeti'ne (ÇHC) götürdüğü teklifin Pekin idaresince reddedildiği ifade edildi.

DÜNYA 30.05.2023, 09:02 30.05.2023, 17:57
Çin’den ABD'nin görüşme talebine ret

ABD’den gelen “görüşme” teklifi Çin tarafından reddedildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve ÇHC Ulusal Savunma Bakanı Li Shangfu’nun bu hafta Singapur’da düzenlenecek olan zirvede görüşmesi adına mayıs ayı başlarında gerçekleştirdiğimiz davet, Çin tarafından reddilmiştir" ifadesini kullandı.

Ordular arası tartışmalara girme konusunda isteksiz

Açıklamanın devamında Ryder, ABD Savunma Bakanlığı'nın, "rekabetin çatışma haline gelmemesini sağlayabilmek üzere" Pekin ile Washington arasında güvenlik güçleri arası iletişim alanlarını korumanın önemine "kuvvetle" inandığına işaret edildi.

Pentagon Sözcüsü, Çin’in ordular arası tartışmalara girme hususundaki isteksiz tavrının, ABD Savunma Bakanlığı'nın ilişkileri sorumlu bir biçimde idare etmenin bir parçası şeklinde, Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) ile birden fazla seviyede açık iletişim hatları arama sözünü azaltmayacağını ifade etti.

Yorumlar (0)