Her şey Vinicius için: Hakem dahil tüm futbolcular bakın ne yaptı!

Real Madrid'in genç yıldızı Vinicius Junior'a Valencia deplasmanında maruz kaldığı ırkçı tezahüratlar, futbol dünyasında yankı uyandırdı. Brezilya Ligi'nin 8. haftasında oynanan Flamengo-Cruzeiro maçında hakem dahil tüm futbolcular, Vinicius'a destek için bir protestoya imza attı.

SPOR 30.05.2023, 09:16 Hakan Öksüz
Her şey Vinicius için: Hakem dahil tüm futbolcular bakın ne yaptı!

La Liga'da 21 Mayıs'ta oynanan maçta Valencia, kendi sahasında Real Madrid'i 1-0 yendi. Geceye maçın skorundan çok, Real Madrid'in Brezilyalı oyuncusu Vinicius Junior için yapılan ırkçı tezahüratlar damga vurdu. Valencia taraftarlarının 22 yaşındaki oyuncuya yönelik ırkçı tezahüratları nedeniyle maç 10 dakika durdu.

Brezilya'dan Vinicius'a destek

Spor dünyası, Brezilyalı futbolcunun maruz kaldığı ırkçılığa tepki göstermeye devam ediyor. Brezilya Ligi'nin 8. hafta maçında karşılaşan Flamengo ve Cruzeiro takımının oyuncuları, İspanya'da ırkçılığa uğrayan Vinicius Junior'a destek vermek için bir eylemde bulundu.

Maçın başlama düdüğünün çalmasıyla birlikte hakem dahil tüm futbolcular yeşil çimlere oturdu. Flamengo ile Cruzeiro'nun 1-1 berabere kaldığı maçın başında yapılan protesto, futbol dünyasında geniş yankı uyandırdı. 

Yorumlar (0)