Çin'de "mavi alarm" verildi: Fırtına geliyor!

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, Hint Okyanusu'ndan gelecek rüzgarlarla birlikte ülkenin doğusunda fırtına ve sağanak yağış hadiselerinin görüleceğini bildirdi.

DÜNYA 26.04.2022, 18:36 27.04.2022, 12:35 Hakan Öksüz
Çin'de "mavi alarm" verildi: Fırtına geliyor!

Zaman zaman fırtına ve şiddetli sağanak yağışlarla sarsılan Çin, yeni bir yağışlı havanın tesiri altına girecek. Vatandaşlara uyarıda bulunan Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, ülkenin doğusundaki eyaletler için "mavi uyarı" verdi.

Fırtına hangi bölgeleri etkileyecek?

Yapılan açıklamaya göre Guangşi Cuang Özerk Bölgesi ile Guangdong, Cıciang, Hunan, Ciangşi ve Fucien eyaletlerinde şiddetli sağanak yağışlar etkili olacak. 

Bu bölgede sağanak yağışların fırtına ile beraber geleceğini duyuran Meteoroloji, yağış miktarının 120 milimetreye kadar çıkabileceği uyarısında bulundu.

Her yılın Nisan ve Mayıs aylarında yaşanıyor!

Fırtına ile birlikte sel ve dolu gibi hadiselerin meydana gelebileceği belirtildi. Çin'de Hint Okyanusu'ndan gelen rüzgarlar, her yılın Nisan ve Mayıs aylarında ülkeye yağışlar bırakıyor. 

Ülkedeki hava uyarı sistemine göre en hafif olanın "mavi uyarı" olduğu kaydedildi. Risk düzeyinin sarı, turuncu ve kırmızı şeklinde arttığı ifade edildi.

Yorumlar (0)