Brezilya'da Türk uçağına operasyon: 1,3 ton kokain bulundu

Brezilya’nın Ceara eyaletinde yer alan Fortaleza Havalimanı'nda Brezilya polisi tarafından TC-GVA kuyruk tescilli Türk iş jetine düzenlenen operasyonda, İspanyol yolcuya ait 24 valiz içinde 1.304 kilogram kokain ele geçirildi.

DÜNYA 05.08.2021, 00:52 06.08.2021, 09:23
Brezilya'da Türk uçağına operasyon: 1,3 ton kokain bulundu

Brezilya’nın Ceara eyaletinin başkenti olan Fortaleza’da bulunan Fortaleza Havalimanı'nda Brezilya polisince uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Polis, TC-GVA kuyruk tescilli Türk iş jetine yaptığı operasyon ile 60 yaşındaki İspanyol yolcuya ait olan 24 valiz içinde 1.304 kilogram kokain ele geçirdi.

Polis tarafından gerçekleştirilen açıklamada, uçağın Belçika’nın başkenti Brüksel’e gideceği aktarılırken, 24 bavulun her birinde 50 adet 1,2 kilogramdan oluşan poşetler halinde paketlenmiş toplam 1.304 kilogram kokainin ele geçirildiği bildirildi. 

İspanyol yolcu ve Türk pilot tutuklandı

Uçağa ve uçaktaki tüm cep telefonlarına el koyulduğunu kaydeden emniyet güçleri, uçakta bulunan İspanyol yolcu ile Türk vatandaşı olan 4 mürettebatın sorgulanmak üzere karakola götürüldüğünü duyurdu. Polis, ifadelerinin alınmasının ardından mürettebatın serbest bırakıldığını, İspanyol yolcu ve Türk pilotun ise tutuklandığını bildirdi.

Basın toplantısında konuşan Federal Polis Sözcüsü Alan Ramos, denetleme esnasında federal polisin havalimanı personeli ile iletişime geçmek için bir ara uçaktan indiğini dile getirerek, “Polis inince, yolcular ve mürettebat kaçmak için motoru kapatmak yerine uçağın merdiveninden yukarı çıkmak için harekete geçtiler. Başından bu yana federal polis 24 ağır çanta taşıyan ve tutarsız yanıtlar veren yolcunun tutumundan şüphelendi.” sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)