Brexit May’i harcadı!

İngiltere basını, İngiliz Başbakan Theresa May’in istifa haberleriyle çalkalanıyor. Cuma günü istifa etmesi beklenen May’in gözü yaşlı fotoğrafları manşetlerde yer aldı.

DÜNYA 23.05.2019, 09:49 23.05.2019, 14:09
Brexit May’i harcadı!

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Cuma günü istifa edeceği iddiaları, İngiliz basınında bugünün tüm manşetlerinde yer aldı. May’in en son gerçekleştirdiği kabine toplantısı çıkışında makam aracının arka koltuğundayken çekilen fotoğraflarında, gözyaşları içinde olduğu görülüyor.

İngiltere’de iktidarda olan Muhafazakar Parti, May’in yerine geçecek ismi iki aşamalı bir seçimle belirleyecek. Bu seçim gerçekleşene kadar May görevde kalacak. Muhafazakar Parti’nin 125 bin üyesi bulunuyor.

İngiltere’de 23 Haziran 2016’da bir referandum yapılarak Brexit oylanmıştı. Halkın yüzde 52’si AB’den ayrılma kararı almıştı. 29 Mart’ta Brexit’in gerçekleşmesi beklenirken, önce 12 Nisan’a sonra 31 Ekim’e ertelendi. Söz konusu ertelemenin sebebi, May’in AB ile vardığı anlaşmayı parlamenterlerin onaylamaması olmuştu.

Muhafazakar Parti’nin Avam Kamarası’ndan sorumlu bakan Andrea Leadsom, dün sosyal medya hesabından istifa ettiğini ve istifasında May’in açıkladığı Brexit teklifinin etkisi olduğunu belirtmişti.

Brexit sürecini bir kumar olarak niteleyen Bulvar gazeteleri, Başbakan May’in bu süreci başarısız yönetmesiyle tarihe geçtiğini yazdı. ‘Demir Lady’ umuduyla gelen May’in gözyaşları içinde veda ettiği şeklinde yorumlar yapıldı.

İşte May'in istifa edeceği iddialarını manşete taşıyan gazeteler:

Yorumlar (0)