Boris Johnson’dan Liz Truss için ilk açıklama

Yarın görevini devredecek olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, başbakanlık seçiminden galibiyetle çıkan Liz Truss’ı tebrik ederek, “Hayat pahalılığını çözebilmek için doğru planları olduğunu biliyorum” dedi. 

DÜNYA 05.09.2022, 17:34 06.09.2022, 10:12
Boris Johnson’dan Liz Truss için ilk açıklama

Boris Johnson’ın istifası sonrası Muhafazakar Parti içindeki seçimler tamamlandı ve İngiltere’nin yeni başbakanı Liz Truss oldu. Boris Johnson’un kabinesinde dışişleri bakanı olarak görev yapan Liz Truss, yaptığı konuşmada vergileri düşürme vaadinde bulunarak kendisine destekleyenlere teşekkür etti. 

“Ukrayna’ya vermiş olduğumuz hayati destekten dolayı gurur duyuyorum”

Rishi Sunak’ı geçerek başbakanlık seçimini kazanan Truss’a bir tebrik de mevcut İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan geldi. Yarın görevi Truss’a devredecek olan Johnson, başbakanlık dönemi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Son 3 senedir Muhafazakar Parti’nin lideri olarak hizmet etmekten, onlarca senedir en büyük çoğunluğu yakalamaktan, Brexit’i hayata geçirmekten, Avrupa’daki en hızlı aşı dağıtımını yapmış olmaktan ve Ukrayna’ya vermiş olduğumuz hayati destekten dolayı gurur duyuyorum” şeklinde konuştu. 

“Kendisini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum”

Liz Truss’ın önemli bir zafer elde ettiğini dile getiren Johnson, “Liz Truss, azimli bir şekilde mücadele ederek bu görevi hak etti. Kendisini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Hayat pahalılığını çözebilmek için doğru planları olduğunu biliyorum. Şimdi tüm Muhafazakar Parti mensuplarının onun arkasında güçlü bir şekilde durma vakti” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)