Bolivarcı Milis Gücü 3 milyonu geçti

Venezuela'da, ismini, bağımsızlığını borçlu olduğu Simon Bolivar'dan alan Bolivarcı Milis Gücü'nün üye sayısı 3 milyonu geçti.

DÜNYA 09.12.2019, 08:10
Bolivarcı Milis Gücü 3 milyonu geçti

Venezuela'da, hükümetin seferberlikte ve olağanüstü durumlarda silah altına almak için oluşturduğu ve ismini, ABD'ye karşı bağımsızlığını savaşarak alan Simon Bolivar'dan alan Bolivarcı Ulusal Milis Gücü mensuplarının sayısı 3 milyonu aştı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek isteyen muhaliflere her türlü desteği veren Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve bölge ülkelerinin zaman zaman askerî müdahale ile tehdit ettiği Venezuela'da hükümetin herhangi bir güvenlik tehdidi karşısında silah altına almak üzere kurduğu milis gücü hızla büyümeye devam ediyor. 

Venezuela'da ordudan ayrı silahlı güç olarak anayasada tanımlanması da planlanan Bolivarcı Ulusal Milis Gücü, son katılımlarla birlikte sayısı 3 milyon 300 bin kişiye yaklaştı.

Yeni milisler, Venezuela'nın başkenti Caracas'ın kuzeyinde La Guaira kentindeki Bolivar Chavez Meydanı'nda düzenlenen ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun da katıldığı törende ant içti. 

Bazı milislere silah hediye edilen törende konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bolivarcı Ulusal Milis Gücü'nün mevcudunu gelecek yıl 4 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Venezuela'da ordunun yönetimi altında çeşitli isim ve yapılarla faaliyet gösteren Bolivarcı Ulusal Milis Gücü, 2013 senesinde yaşamını yitiren eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in talimatı ile 2008 senesinde özerk bir yapıya kavuşmuştu. 

İktidar partisi PSUV'un (Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi) mitinglerine gruplar halinde katılan ve silah taşımayan milisler, ülkede bu yıl yaşanan elektrik kesintileri sırasında görülen yağma olayları karşısında kolluk kuvvetlerine destek vermiş ve bazı hastanelerde nöbet tutarken görülmüştü.

Yorumlar (0)