Boko Haram saldırdı: 4 gönüllü öldü!

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda, terör örgütü Boko Haram'ın gerçekleştirdiği saldırıda, 4 yardım gönüllüsü öldü.

DÜNYA 22.12.2019, 23:06
Boko Haram saldırdı: 4 gönüllü öldü!

Ulusal basındaki haberlere göre, Boko Haram mensupları, Borno eyaletine bağlı Mugono bölgesinden Maiduguri şehrine giden yardım gönüllülerine silahlı saldırı yaptı.

Saldırıda 4 yardım gönüllüsü hayatını kaybetti, 2 kadın da kaçırıldı.

Yetkililer, bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiğini ve kaçırılanların bulunması için arama kurtarma çalışmaları başlatıldığını kaydetti.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri etkinlik gösteren terör örgütü Boko Haram'ın 2009'dan itibaren düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde en az 20 bin kişi hayatını kaybetti.

Terör örgütü, 2015'ten beri ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün, Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi yaşamını yitirdi.

Eski Boko Haram Sözcüsü Ebu Musab el Barnawi'nin 2016'da terör örgütünün yeni lideri olması, 2009'dan bu yana örgüte liderlik eden Ebubekir Şekau ile Barnawi arasında tartışmalara ve yapı içinde bölünmeye neden olmuştu.

Yorumlar (0)