Biden ve Merkel’den Ukrayna'ya tam destek

Birer telefon görüşme gerçekleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna-Rusya sınırındaki gerilimi konuştu.

DÜNYA 15.04.2021, 14:02 15.04.2021, 17:40
Biden ve Merkel’den Ukrayna'ya tam destek

Rusya ve Ukrayna sınırındaki gerilimin son dönemde zirve yaptığına dikkat çeken iki liderde Ukrayna’nın toprak bütünlüğünden yana olduklarını dile getirdi.

Görüşme’de Ukrayna konuşuldu

İki liderin görüşmesine ilişkin Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada her iki ülkenin de transatlantik ilişkileri korumaya güçlü taahhüdünü vurguladığı ifade edildi.

Yapılan kısa açıklamada, "İki lider de görüşmede Rusya'nın e işgal altındaki Kırım'a askeri yığınak yapması konusundaki endişelerini dile getirdi. Ayrıca Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteklerini bir kez daha yinelediler.” 

Afganistan ve koronavirüs konuları da ele alındı

Açıklamada, ABD Başkanı Biden, Afganistan'da bulunan NATO Kararlı Destek Misyonu'na Almanya'nın verdiği katkılardan dolayı Almanya Başbakanı Merkel’e teşekkür ettiği ve Afganistan’da barışın sağlanması konusunda ise mutabık kalındığı bildirildi.

Ayrıca iki liderin koronavirüse karşı mücadelede, iklim değişikliğiyle mücadele ve küresel sağlık güvenliğinin güçlendirilmesi gibi öncelik alanlarında yakından çalışmaya devam etme konularında hemfikir olunduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)