Eski Başbakan Yıldırım Akbulut, son yolculuğuna uğurlandı

86 yaşında yaşamını yitiren eski Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut için TBMM’de cenaze merasimi düzenlendi.

GÜNDEM 15.04.2021, 14:46 16.04.2021, 09:28
Eski Başbakan Yıldırım Akbulut, son yolculuğuna uğurlandı

Cenazeye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kınlan cenaze namazının ardından yaptığı açıklamada, Akbulut’un ailesine baş sağlığı mesajını ileterek onun en önemli özelliklerinden birinin de tevazu sahibi olduğunu dile getirdi.

TBMM’de tören düzenlendi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir süredir eşiyle birlikte koronavirüs tedavisi gören ancak yaşama tutunamayan Akbulut için bugün Türkiye Büyük Millet Meclis'inde cenaze töreni gerçekleştirildi.

Törene başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve çok sayıda siyasi isimde katıldı.

"En önemli özelliği tevazusuydu”

Cenaze namazının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıldırım Akbulut Beyefendi’nin cenaze namazını kılarak kendilerini ebedi âleme uğurlamış bulunuyoruz. En son kendileriyle Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi'nde birlikte çalıştık. Yıldırım Bey'in en önemli özelliği ise onun sahip olduğu tevazuuydu. O bu tevazudan hiçbir zaman sapmadı. İstişare Konseyi'nde de kendisinin düşüncelerinden, fikirlerinden istifade ettik. Ben tekrardan merhumun ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.

“Müstesna bir insandı”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ise açıklamasında Akbulut'un, siyaset ve devlet hayatında, en üst düzeyde görevler ifa ettiğini, ülkeye kıymetli hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Ölümün, kaçınılmaz bir gerçek olduğunu dile getiren Şentop, "Ölüm, hayat yolculuğumuzun sona ermesi ancak yeni bir dönemin başlangıcıdır. Önemli olan geride hoş bir sada bırakabilmektir. Hayırla yad edilebilmektir.  Yıldırım beyde böylesi müstesna insanlardan biriydi. Ben kendisine Allah’tan rahmet ve ailesine de sabırlar temenni ediyorum” dedi.

Naşı devlet mezarlığında defnedildi

TBMM’de düzenlenen cenaze töreninde ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu. Akbulut için duaların edilmesinin ardından Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda top arabasına taşındı.

Daha sonra top arabasından cenaze aracına alınan Akbulut'un naaşı, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı'na defnedildi.
 

Yorumlar (0)