Biden, Kadınlar Günü'nde açıkladı: Ordudaki cinsel istismar olayları...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Beyaz Saray'da düzenlenen törende konuşan ABD Başkanı Joe Biden, ABD ordusunda yaşanan cinsel istismar olaylarına sessiz kalmayacaklarını söyledi.

DÜNYA 09.03.2021, 10:56 09.03.2021, 17:35
Biden, Kadınlar Günü'nde açıkladı: Ordudaki cinsel istismar olayları...

Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen törende, "Benim yönetimim altında, ordudaki cinsel istismar konusuna odaklanacağız" ifadesini kullandı.

Ordudaki en önemli mevkilere kadınları aday gösterdiğini ifade eden Joe Biden, "Ordumuz içinde genç kadınlarımızın görev almalarına ihtiyacımız var. Burada her kapı onlara açık olacak." diye konuştu.

Biden, ABD ordusunda yaşanan cinsel istismarlara değindi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı konuşmada çalışma koşulları nedeniyle kadınların ordudaki görevlerinden ayrılabildiğine dikkat çeken Biden, kadınların yalnızca orduya katılmalarını değil orduda kalıcı olarak hayatlarını devam ettirmeleri içinde mücadele verdiklerini kaydetti.

Ordu içinde kadınların yaşadığı problemlere işaret eden Biden, "ABD ordusu içinde yaşanan istismar ve şiddetin önlenmesine önem vermeliyiz. Bunlar doğru şeyler değil. Bu yanlışlar devam ederse orduya olan güven sarsılır.” dedi.
 

Yorumlar (0)