Rasim Öztekin'in vefatı TV, sanat ve spor camiasını yasa boğdu

Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin'in vefat haberinin ardından tiyatro, televizyon, sinema, kültür-sanat camiasından başsağlığı mesajları geldi.

KÜLTÜR-SANAT 09.03.2021, 11:14 09.03.2021, 17:53
Rasim Öztekin'in vefatı TV, sanat ve spor camiasını yasa boğdu

Ünlü tiyatro ve sinema dünyasının sevilen ismi Rasim Öztekin, önceki gün kalp krizi geçirmiş ve acilen hastaneye kaldırılmıştı. Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisine devam edilen Rasim Öztekin’in, dün akşam hayatını kaybettiği açıklandı. 

Bu üzücü haber, özellikle tiyatro, sinema ve kültür-sanat camiasının yanı sıra spor camiasını yasa boğdu. 62 yaşında hayatını kaybeden Rasim Öztekin’in vefat haberi sonrası birçok ünlü isim, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları paylaştı.

Birçok ünlü isim paylaşım yaptı

Cem Yılmaz, Gonca Vuslateri, Bülent Parlak, Birol Güven, Ata Demirer, Cüneyt Arkın, Şoray Uzun, Zafer Algöz, Gülse Birsel, Murat Şeker, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Selçuk Yöntem gibi daha birçok tiyatro, sinema ve kültür sanat camiasından başsağlığı mesajları yayınlandı. Spor camiasından ise başta 3 büyük takım Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray olmak üzere Trabzonspor, Samsunspor gibi kulüpler, konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptı.

“Rasim Abimizin mekanı cennet olsun”

Ünlü komedyen ve yönetmen Cem Yılmaz, “Rasim Abimizin mekanı cennet olsun” sözleriyle başsağlığı mesajı yayınladı.


“Kalp krizi geçirmeden 20 dakika önce bana mesaj attı”

Ünlü yönetmen ve yapımcı, Rasim Öztekin’in de görev aldığı “Seksenler” dizisinin senaristlerinden Birol Güven, Merhum Rasim Öztekin’in kalp krizi geçirmeden 20 dakika önce kendisine bir şiir ve mesaj gönderdiğini belirtti.



“Rasim abim.. Canım abim”

Türk dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Bülent Emrah Parlak, twitter hesabından “Rasim abim… Canım abim…” mesajını paylaştı. 

“Çok üzgünüm”

Ünlü komedyen ve oyuncu Ata Demirer, “Çok üzgünüm. Ailesine sabır ve başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin.” sözleriyle ünlü oyuncuya başsağlığı diledi.

“Ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum”

Seksenler dizisinde, Rasim Öztekin ile beraber rol alan Şoray Uzun twitter hesabından “Sevgili ustamızı, canımız abimizi, çok güzel bir insanı Rasim Öztekin’i kaybettik maalesef. Ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum. Başımız sağ olsun. Bundan sonra bir yanımız hep eksik.” ifadelerine yer verdi. 

Spor kulüpleri de sessiz kalmadı

Ünlü oyuncu Rasim Öztekin’in vefat haberinin ardından televizyon, tiyatro ve kültür sanat camiasının dışında spor camiası da sessiz kalmadı ve resmi sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundular.

“Kulübümüzün Divan Kurulu Üyesi…”

İyi bir Galatasaraylı olarak bilinen ve Galatasaray Divan Kurulu üyesi olan Rasim Öztekin için Galatasaray Kulübü’nden “Türk sineması ve tiyatrosunun usta oyuncularından, kulübümüzün 8385 numaralı Divan Kurulu Üyesi Rasim Öztekin’in vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; Öztekin ailesi, yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz.” açıklaması yapıldı.

“Sanat camiasına başsağlığı dileriz.”

Fenerbahçe Spor Kulübü de resmi sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda “Türk sinema ve tiyatrosunun usta sanatçısı Rasim Öztekin’e Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı dileriz.” sözlerine yer verildi.



“Büyük bir üzüntüyle öğrendik”

Haberi büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini aktaran Beşiktaş Jimnastik Kulübü de “Değerli sanatçı Rasim Öztekin’in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat dünyasına başsağlığı dileriz.” ifadeleriyle usta oyuncuyu andı.

“Güldürü geleneğinin nişanesi”

Trabzonspor Kulübü ünlü oyuncunun vefat haberi sonrası sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. Trabzonspor Kulübü’nün yaptığı paylaşımda “Türk Tiyatrosu güldürü geleneğinin nişanesi Kavuk’a bir dönem sahiplik eden, sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum Öztekin’e Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” sözlerine yer verildi.


 

Yorumlar (0)