Biden: Haydut, katil diktatör...

Biden, St. Patrick Günü için düzenlenen etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada, Putin’i bu defa da 'katil bir diktatör' ve 'haydut' olarak nitelendirdi. Diğer yandan Biden, evvelsi gün bir basın mensubu tarafından kendisine yöneltilen "Gördüğünüz onca şeyden sonra Putin'e 'savaş suçlusu' diyebiliyor musunuz?" sorusuna, "Bence Putin bir savaş suçlusu." şeklinde yanıt vermişti.

DÜNYA 18.03.2022, 00:16 19.03.2022, 12:56
Biden: Haydut, katil diktatör...

ABD Başkanı Biden, 16 Mart'ta Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği açıklamaların akabinde basın mensuplarının sorularını cevaplamış, Rusya lideri Putin'i 'savaş suçlusu' olarak nitelendirmişti. 

"Haydut, katil bir diktatör"

Biden, başkent Washington, D.C.’de bulunan Capitol Hill'de St. Patrick Günü için yapılan etkinlik çerçevesinde düzenlenen senelik İrlanda Dostları Öğle Yemeği'nde bir konuşma yaptı. Biden, burada yaptığı konuşmada, Putin’i 'haydut' ve 'katil bir diktatör' olarak nitelendirerek, “Artık Büyük Britanya ve İrlanda var. Ukraynalılara karşı ahlaksız bir savaş sürdüren kanlı bir diktatöre, saf bir hayduda hep birlikte karşı duruyorlar. ABD ve İrlanda müşterek çalışıyor. Şimdi ilk defa BMGK'deler (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi). İrlanda artık BMGK'nin bir parçası.” sözlerini sarf etti. 

Çin lideriyle görüşecek

Bugün Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile gerçekleştireceği görüşmeye de değinen Biden, Xi'nin 'dile getirdiği her şeyi anımsadığını' kaydederek, "Şaka bir tarafa, 21'inci yüzyılda demokrasinin devam ettirilebileceğine inanmıyor.” diye konuştu.

'Savaş suçlusu' demişti

Diğer yandan Biden, evvelsi gün bir basın mensubu tarafından kendisine yöneltilen "Gördüğünüz onca şeyden sonra Putin'e 'savaş suçlusu' diyebiliyor musunuz?" sorusuna, "Bence Putin bir savaş suçlusu." şeklinde yanıt vermişti.

Yorumlar (0)