Biden'dan Putin'e olay sözler: Kremlin'den yanıt gecikmedi

Biden, Putin için "O bir savaş suçlusu." dedi. Kremlin Sözcüsü Peskov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dünya genelinde ABD’nin bombalarıyla çok sayıda insanın katledildiğini belirterek, “Biden’ın bu tarz söylemleri asla kabul edilemez ve affedilemez.” sözlerini sarf etti.

DÜNYA 17.03.2022, 01:35
Biden'dan Putin'e olay sözler: Kremlin'den yanıt gecikmedi

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da kadına şiddet hususunda imzaladığı kararnameye dair gerçekleştirdiği konuşmanın ardından bir basın mensubunun sorusunu cevapladı.

Basın mensubunun "Gördüğümüz o kadar şeyden sonra Rusya Devlet Başkanı'na 'savaş suçlusu' demeye hazır mısınız?" sorusu üzerine ilk olarak "Hayır." cevabını veren Biden, salondan çıktı.

Fakat bir süre sonra salona tekrar geri dönen Biden, Putin'e yönelik olarak "O bir savaş suçlusu." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Psaki de ABD Başkanı'nın açıklamalarına dair, "Biden içinden geçenleri konuşuyor. Yabancı bir ülkeyi işgali esnasında zalim bir diktatörün insanlık dışı eylemlerine şahit oluyoruz. Dışişleri'nin bu hususta yürüttüğü hukuki süreç devam ediyor ve gelişmeler yaşandıkça size bilgiler vereceğiz." şeklinde konuştu.

Rusya'dan yanıt

Kremlin Sözcüsü Peskov, Biden'ın Putin'e yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Peskov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dünya genelinde ABD’nin bombalarıyla çok sayıda insanın katledildiğini belirterek, “Biden’ın bu tarz söylemleri asla kabul edilemez ve affedilemez.” sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)