Biden'dan deprem yorumu: İnanılmaz derecede güçlüydü

Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında Wisconsin'de konuşan ABD Başkanı Joe Biden, "100 yılı aşkın süre boyunca bölgede gerçekleşen en can alıcı depremlerden biriydi, çok güçlüydü. Görüntüleri izlemek çok zor. Avrupa'daki Amerikan ordusu ile ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı da depremzedelere yardıma hazırdır." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 09.02.2023, 09:59 Hakan Öksüz
Biden'dan deprem yorumu: İnanılmaz derecede güçlüydü

ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin ekonomi planlarını anlatmak için Wisconsin'e gitti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Biden, Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında konuştu. Bu depremlerin, 100 yılı aşkın süre boyunca bölgede gerçekleşen en can alıcı depremlerden biri olduğunu ifade eden Biden, "Can kayıplarının yasını tutuyoruz." dedi.

"Bunları izlemek inanılmaz derecede zor"

İnsanların cansız bedenlerinin moloz yığınlarının altından çıkarılmasına dair görüntülerin geldiğini kaydeden Biden, "Bunları izlemek inanılmaz derecede zor. Çok güçlü bir depremdi, ardından artçı sarsıntılar geldi. İkinci deprem de olağanüstü güçlüydü. Kalbimiz, bu trajediden etkilenenlerin yanındadır." ifadelerini kullandı. 

"Amerikan ordusu yardıma hazırdır"

Deprem sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştüğünü söyleyen Biden, "Arama kurtarma ekiplerimiz de dahil olmak üzere gereken her türlü desteği sağlayacağımızın sözünü verdi. NATO müttefiki Türkiye'nin yanındayız. Avrupa'daki Amerikan ordusu ile ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı da depremzedelere yardıma hazırdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Suriye'yi kimin kontrol altında tuttuğu önemli değil"

Suriye'de de yıkıma neden olan depremin ardından yardım çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Joe Biden, "Depremin ilk gününden itibaren Suriye'de de depremden etkilenenlere yardım ettik. Suriye'yi kimin kontrol altında tuttuğu önemli değil. ABD, halen daha insan hayatı kurtarma konusundaki en önemli bağışçılardandır. Türkiye ve Suriye'ye yardım etmeye devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar (0)