Depremin 4. gününde mucize haberleri gelmeye devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli 10 şehrimizi etkileyen büyük felaketin ardından mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Dondurucu soğuğa karşı ekiplerin çalışmalarında hayatta kalmayı başararak sağ kurtulabilen depremzedeler oluyor.

GÜNDEM 09.02.2023, 09:39 09.02.2023, 17:09
Depremin 4. gününde mucize haberleri gelmeye devam ediyor

Türkiye adeta bir felaketi yaşıyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin merkez üssü olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremde 10 şehrimiz yerle bir oldu.

10 şehirde de arama kurtarma çalışmaları bütün hızıyla sürerken bilanço her geçen saat daha da kötüleşiyor. AFAD başta olmak üzere yetkililer tarafından güncel can kaybı sayısı da sürekli olarak kamuoyuyla paylaşılıyor.

Enkazdan sağ çıkanlar/kurtarılanlar yakınlarının da enkaz altından çıkartılması için gerek bireysel gerek ekiplerle canla başla çalışıyor ve depremin ardından 100 saati aşkın süre geçmesine rağmen mucizeler yaşanmaya devam ediyor.

Gaziantep

76 saat sonra 3 kişi enkazdan sağ çıkartıldı

Gaziantep Merkez Batıkent Mahallesi Ayşe-Polat Sitesi'ndeki binanın enkazından ses alan ekipler bölgedeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekiplerin uzun süren çalışmaları sonrasında 3 kişiye sağ olarak ulaşıldı.

Gaziantep Nurdağı'nda enkaz altında kalan bir tanesi çocuk toplamda 2 kişi sağ bir şekilde çıkartıldı. İsminin Fatih olduğu öğrenilen bir genç ve 7 yaşındaki yabancı uyruklu kız çocuğu tedavi altına alındı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta depremin 73 saat sonrasında biri çocuk 3 kişilik aile göçük altından sağ çıkarıldı.

Kahramanmaraş’ın ilçesi Onikişubat’a bağlı Azerbaycan Bulvarı'nda 7 katlı Gözde 2 Apartmanı'nın enkazı altından ses duyulması sonrasında bölgeye Sakarya Büyükşehir ve Isparta Belediyesi kurtarma ekipleri gönderildi. Ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmaların sonrasında Ali (55), eşi Zelal (40) ve 5 yaşındaki kızları Mir Berzan Bağış'a ulaşıldı.

Elbistan'da 4 katlı Çevikler Apartmanı'nın enkazının altında kalan Muhammed Emin Berk'e 80 saat sonra ulaşıldı. Enkazdan sağ bir şekilde çıkartılabilen çocuk sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Depremin ardından Çayeli Bakır İşletmelerine ait arama kurtarma ekiplerince bir tanesi çocuk 12 kişi enkazdan sağ şekilde çıkartıldı.

Kahramanmaraş'ta 56 yaşında olan Raife Taşkın, depremden 78 saat geçtikten sonra enkazdan sağ bir şekilde çıkartıldı.

Adıyaman

Adıyaman'da 70 saatin ardından enkaz altında kalan 7 yaşındaki Ahmet Erdem kurtarıldı.

Adıyaman’da arama kurtarma faaliyetleri sırasında 7 yaşındaki Ahmet Erdem, enkaz altından çıkarıldı. Küçük çocuk, çalışma ekiplerinden sakız istedi. Uzun süre çalışmalarını sürdüren ekipler, ''Ahmet'e sakız ayarlamamız gerek. Sana çikolatalı ekmek de yapacağız. Gel Ahmet'im, gel oğlum'' şeklinde seslendi.

Hakkari

59 saatin ardından yabancı uyruklu kadın ile bebeği ve 69. saatte bir kadın enkaz altından sağ bir şekilde çıkartıldı

Hakkari'de arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Hatay'a giden ekipler tarafından 59 saatin ardından yabancı uyruklu bir anne ve bebeği 69 saatin ardından ise Nilüfer Apartmanı'ndan Kübra Sarıçiçek enkaz altında sağ bir şekilde çıkartıldı.

Adana

48 yaşındaki kadın günler sonra enkaz altından çıkartıldı

Adana'da depremde çöken binanın enkazının altında kalan 48 yaşındaki kadın, tedavi için sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kadının isminin öğrenilemediği kaydedildi.

Hatay

Hatay'da 4 kişi ilk depremin ardından 72 saat geçtikten sonra aynı enkazdan çıkartıldı

Hatay'da 10 şehri etkileyen depremlerde yıkılan bir apartmanın enkazından ilk depremin ardından 72 saat geçmesi sonrasında 5 yaşındaki Hazal ve annesi Betül Güner kurtarıldı. Aynı enkazda bir baba ve kızına da ulaşıldı.

Hatay'da 2 yaşındaki çocuk, 79 saat sonra enkazdan çıkartıldı

Odabaşı Defne Öğretmenler Sitesi mevkisinde bir enkazdan gelen ses üzerine arama çalışması başlatan Erzurum AFAD ekibi, duvar delici aletlerle beton blokları kesti. Çalışmalar sonucu 2 yaşındaki Mert Tatar enkazdan çıkartıldı. 79 saat boyunca enkazda kalan küçük çocuk, hastaneye sevk edildi.

40 yaşındaki Selma Hasar, 80 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkartıldı

Hatay'da deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılan Erzurum AFAD ile diğer ekipler, Odabaşı Defne Öğretmenler Sitesi civarında bir enkazdan ses aldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda 40 yaşındaki Selma Hasar enkazdan çıkarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Selma Hasar, daha sonra hastaneye sevk edildi. Selma Hasar'ın 80 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılması, mucizevi kurtuluş hikayelerinden biri oldu.

Hatay'da 11 yaşındaki Abdüsselam, Cebrail Mahallesi Varlık Sokak'taki Çağlar Apartmanı'nın enkazından çıkartıldı. Depremden 73 saat sonra kurtarılan çocuk ekiplere iyi olduğunu ifade etti.

Ayrıca Hatay'da yıkılan binanın enkazının altından 80 saat sonra 14 yaşındaki Nida ve Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nce Suriyeli bir baba ve 3 kızına 63. saatte sağ salim ulaşıldı.

Hatay'da enkaz altında kalan aynı aileden 12, 5 ve 16 yaşındaki 3 çocuk depremden 80 saatin ardından sağ olarak çıkartıldı.

Hatay Antakya ilçesinde Çağlar Apartmanı'nda 11 yaşındaki Suriyeli çocuk Güney Koreli arama kurtarma ekibince kurtarıldı.

Hatay'da enkaz altında kalan 6 kişi 72 saatin ardından kurtarıldı

Hatay'da Karaman 2 Teker Motosiklet Grubu, Macaristan gelen arama kurtarma ekibi ile depremin ardından geçen 72 saatte 6 kişinin sağ bir şekilde enkazdan çıkarıldığı bilgisini paylaştı.

Hatay'da 40 yaşındaki kadın depremin ardından 80 saat geçmesinin ardından sağ olarak çıkartıldı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde arama kurtarma çalışmalarında Ukraynalı bir anne ve 4 yaşında olan oğlu enkazdan çıkartılırken Üsküdar Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri tarafından da bölgede çalışmalar sürüyor.

Hatay'da enkaz altında kalan 2 yaşındaki Mehmet Tatar, depremin 80. saatinde arama kurtarma ekiplerinin çalışması ile enkazdan sağ bir şekilde çıkartıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerince General Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde ekipler 8 yaşındaki Hilal ve 12 yaşındaki Mahir kardeşlere ulaştı.

Hatay'da Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekiplerince depremden 68 saatin ardından 6 yaşındaki Duha enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

Malatya

Malatya, Zaviye mahallesinde yer alan Temelli Caddesi'ndeki Afan Apartmanı'nın enkazından da iki kişi sağ bir şekilde çıkarıldı.

Yorumlar (0)