Biden'a anket şoku

ABD’de gerçekleştirilen bir ankete katılım gösterenler, ülkedeki en önemli problemin 'kötü liderlik ve hükümet' olduğunu ifade etti.

DÜNYA 31.01.2023, 01:31
Biden'a anket şoku

2-22 Ocak tarihleri arasında yapılan ankette, “Sizce bugün ABD'nin karşı karşıya kaldığı en önemli problem nedir?” sualine katılımcıların yüzde 21’lik kısmı 'kötü liderlik ve hükümet' yanıtını verdi.

'Kötü liderlik ve hükümet' seçeneğini, yüzde 15 ile 'enflasyon', yüzde 11 ile 'göçmen problemi' ve yüzde 10 ile 'ekonomi' takip etti.

Geçtiğimiz sene, aynı suallerle gerçekleştirilen ankette, 'ekonomi' ve 'enflasyon' yüzde 16 ile birinci sırada konumlanmış, 'kötü liderlik ve hükümet' yüzde 15'te, 'göçmen problemi' ise yüzde 8 oranında kalmıştı.



Cumhuriyetçilere göre yüzde 24

Bahse konu ankette, katılımcıların aynı suallere parti bazlı verdikleri yanıtlar ise farklılık gösterdi.

Cumhuriyetçiler, 'kötü liderlik ve hükümet' problemini yüzde 24 ile listenin ilk sırasına yerleştirirken, Demokratlar ise aynı problemi yüzde 18 olacak şekilde oyladı.

Cumhuriyetçiler, 'enflasyon' ve 'göçmen problemi' seçeneklerini yüzde 18 ile listede ikinci ve üçüncü sıralara koyarken, 'ekonomi' seçeneği ise yüzde 11 ile dördüncü en önemli problem olarak değerlendirdi.

Demokratların yüzde 11'i 'enflasyon' seçeneğini, yüzde 9'u 'ekonomi' seçeneğini, yüzde 5'i 'göçmen problemi' hususunu en önemli problem olarak gördüğünü ifade etti.

Yorumlar (0)