Trump, 2024 seçimleri için sahaya çıktı: "Çok daha kızgın ve kararlıyım!"

2024 senesindeki seçimler için tekrar aday olacağını söyleyen ABD Eski Başkanı Trump, saha çalışmaları için harekete geçti. Seçim kampanyasına iyiden iyiye başlatan Trump, "Yarım kalan, ABD'yi tekrar harika yapma işini tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

DÜNYA 30.01.2023, 09:27 30.01.2023, 13:38
Trump, 2024 seçimleri için sahaya çıktı: "Çok daha kızgın ve kararlıyım!"

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Devlet Başkanı Donald Trump, 2024 senesindeki başkanlık seçimleri için aday olacağını resmen açıklamıştı.

Kampanyasını başlatan Trump, sahaya inip halkla temasa geçti.

"ABD'yi tekrar harika yapma görevimizi tamamlayacağız"

Euronews haberinde South Carolina'daki ekibinin tanıtımını gerçekleştiren Trump, "Birlikte yarım kalan ABD'yi tekrar harika yapma görevimizi tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

Erken oylamanın gerçekleştirildiği South Carolina ve New Hampshire eyaletlerinin adayın belirlenmesi hususunda büyük bir etkisi olduğu biliniyor.

Burada "gövde gösterisi" gerçekleştiren Trump ile destekçileri, eski başkanın tekrar yarışmasına ilişkin soru işaretlerini gidermeyi hedefledi.

"Çok daha fazla kızgın ve kararlıyım"

Cumhuriyetçilerin senelik toplantısına katılım gösteren Trump, "Miting yapmıyor, kampanya yapmıyor ve belki de enerjisi kalmadı" şeklinde konuşanlar var ancak şimdi daha kararlı ve kızgınım." şeklinde konuştu. Kampanya merkezini Florida'da oluşturan Trump, seçim ekibini kurarak destekçileriyle yeniden irtibata geçmeye başlamıştı.

Biden'dan daha farklı politikalar uygulayacak

Trump, New Hampshire'da suç ve göçle mücadeleye ilişkin politikaların, Başkan Joe Biden'ın politikalarına bütünüyle zıt olacağının altını çizdi.

Şimdiye dek Cumhuriyetçilerden başkan adaylığını açıklayan tek bir isim Trump olsa dahi muhtemel rakipleri arasında Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, Florida Valisi Ron De Santis, Eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve Eski South Carolina Valisi Nikki Haley ön plana çıkıyor.

Yorumlar (0)