Belçikalı çiftçi yanlışlıkla ülkesinin sınırını değiştirdi

Belçika'da yaşayan bir çiftçi, ülkesinin Fransa ile hududunu belirleyen taşı, traktör rotasına denk gelmesi sebebi ile değiştirdi. Çiftçinin yaptığı bu değişiklik ile Belçika, 2,29 metre daha büyürken, Fransa ise küçüldü.

DÜNYA 04.05.2021, 20:25 05.05.2021, 13:12
Belçikalı çiftçi yanlışlıkla ülkesinin sınırını değiştirdi

Belçika'da çiftçilik yapan bir kişinin Fransa hududunda yanlışlıkla gerçekleştirdiği hamle, ülkesinin yüzölçümünü büyüttü. Medyaya yansıyan habere göre, Belçika'nın Erquelinnes adlı beldesinde ormanda yürüyüş yapan bir şahıs, Fransa hududunu belirleyen taşın 2,29 metre ileriye taşındığını fark etti. Durumun yetkililere aktarılmasının ardından hududu belirleyen taşın, traktörünün rotası üzerinde bulunan ve bu durumdan rahatsızlık duyduğu anlaşılan Belçikalı bir çiftçi tarafından ileriye doğru taşındığı fark edildi. Bahse konu olay, kaosa sebebiyet vermek yerine hududun her iki yakasındaki yetkilileri de gülümsetti.

Belçika büyüdü, Fransa küçüldü

Erquelinnes Belediye Başkanı David Lavau, "Ülkemizi büyütürken Fransa'yı küçülttü, bu iyi bir düşünce değil. Bu tür bir şey, bırakın komşu ülkeleri, özel toprak sahipleri arasında dahi problem yaşanmasına sebep olabilir." sözlerini sarf etti. Lavau, gülümseyerek, "Diğer yandan da mutluyum, kasabam biraz daha büyüdü. Fakat Fransa tarafında bulunan Bousignies-sur-Roc'taki mevkidaşım benimle aynı düşüncede değildi." dedi.

Sınır komşusu Fransa'ya bağlı beldedeki yetkililer tarafından yapılan açıklamada ise, "Yeni bir hudut savaşından uzak durmalıyız." denildi.

Yorumlar (0)