Belçika'da dün 2 İsveçliyi öldüren zanlı vurularak yakalandı

Brüksel'de dün akşam oynanan Belçika-İsveç milli maçının yapıldığı stadyuma 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen silahlı saldırıda 2 İsveçli öldürülmüştü. Zanlının bu sabah saatlerinde bir kafede görüldüğü ve vurularak yakalandığı kaydedildi. Saldırganın hastanede tutulduğu bildirildi.

DÜNYA 17.10.2023, 11:59 17.10.2023, 17:48 Hakan Öksüz
Belçika'da dün 2 İsveçliyi öldüren zanlı vurularak yakalandı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün gerçekleşen silahlı saldırı, ülkede şok etkisi yarattı. Saldırı, Belçika ile İsveç milli takımları arasındaki EURO 2024 Elemeleri maçının oynandığı stadyuma 5 kilometre mesafede gerçekleşti. Rastgele ateş açan bir kişi, 2 İsveçlinin ölümüne sebep oldu.

Zanlı, hastanede tutuluyor

Silahlı saldırı sonucu 2 kişinin ölümüne sebep olan zanlının vurulduğu kaydedildi. İçişleri Bakanı Annelies Verlinden, sabah saatlerinde vurulan saldırganın, hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Sabah saatlerinde kafede görüldü, vurularak ele geçirildi

Verboekhoven Meydanı'ndaki bir kafede görülen saldırganın, silahıyla birlikte ele geçirildiği vurgulandı. Belçika'da saldırı sonrası güvenlik güçlerinin teyakkuza geçtiği, tehdit altında olduğu belirlenen kişilere yönelik korumanın artırıldığı belirtildi. 

Yorumlar (0)