Azerbaycan'dan Yunanistan'a misilleme!

Yunanistan'ın Bakü Bülükelçisini geri çağırmasına misillemede bulunan Azerbaycan, Atina Büyükelçisi geri çağırdı.

DÜNYA 08.10.2020, 15:40 09.10.2020, 16:30
Azerbaycan'dan Yunanistan'a misilleme!

Dün Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Bakü yönetiminin Atina yönetimine "Azerbaycan'a karşı terör eylemlerinin hazırlanmasına ve siber saldırı girişimlerine müsamahalı davranmak" suçlamasında bulunduğunu belirterek protesto etmiş ve Bakü Büyükelçisi Nikoles Piperigos'u geri çağırmıştı.

Yunanistan'ın bu hamlesine misillemede bulunan Azerbaycan da Atina Büyükelçisi'ni, tıpkı Yunanistan'ın gösterdiği "istişare" gerekçesiyle geri çağırdı.

Azerbaycan gerçeği açıkladı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin Azerbaycan'a yönelik ilk saldırıyı düzenlediği 27 Eylül Pazar gününden bu tarafa "Ermeni asıllı Yunan vatandaşları da dahil, yabancıların Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalara Ermeni ordusu saflarında yer almak için bölgeye geldiğine" dair açık kaynaklarda yer alan bilgileri Yunanistan Dışişleri Bakanlığına sorduklarını, Yunanistan'dan bu bilgilerin araştırılmasını istediklerini ve edindikleri bilgilerle birlikte Azerbaycan'a dönüt yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Azerbaycan tarafından Yunan makamlarına karşı herhangi bir suçlamada bulunulmamasına, sadece iddiaların araştırılması talebinin iletilmiş olmasına rağmen Yunanistan'ın öfkeli tutumu "suç bastırma" ya da "bahane ile tarafını ortaya koyma" olarak yorumlandı.

azerbaycan dışişleri bakanlığı binası

Yunanistan'ın, Bakü Büyükelçisi Nikolas Piperigos'u istişarelerde bulunmak üzere geri çağırdığını hatırlatan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın da Atina Büyükelçisi'ni aynı sebeple (istişarelerde bulunma) geri çağırdığının altını çizdi.

Yorumlar (0)