Macron pişkinlikte level atladı!

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ı kışkırtan ve yangına benzin bidonuyla giden başkörükçü Emmanuel Macron, Ermenistan'a dayanışma mesajı verdi, Azerbaycan'ı ise halkını ve topraklarını koruduğu için kınadı. AGİT Minks grubunun eşbaşkanı olarak tarafsız kalması gereken Fransa Cumhurbaşkanı Emmnauel Macron, AGİT Minks'in neden başarılı olamadığını ya da olmak istemediğini de kanıtlamış oldu. Ermenistan'ın saldırıyı ilk kendilerinin düzenlediğini açıklamasına rağmen Macron, ilk saldırının Azerbaycan tarafından gerçekleştirildiği iftirasını da atarak, Türkiye'ye ağır iftira ve suçlamalarda bulundu. Macron'a göre Dağlık Karabağ da Ermenistan'ın hakkı ve Azerbaycan Dağlık Karabağ'ı işgale hazırlanıyor.

GÜNDEM 30.09.2020, 14:13 30.09.2020, 14:58
Macron pişkinlikte level atladı!

Resmi ziyaret için Letonya'nın başkenti Riga'da bulunan ve Letonya Başbakanı Krisjanis Karins ile ortak basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, BM kararları hiçe sayarak işgalini sürdüren, sivil yerleşim yerlerini vurarak insanlık ve savaş suçu işleyen, 27 Eylül sabahı ilk saldırıyı gerçekleştirerek çatışmaların başlamasına neden olan Ermenistan'a estek mesajı gönderdi; toprak bütünlüğüne yönelik saldırılar karşısında halkını korumak için karşı saldırılar başlatan Azerbaycan'ı kınadı.

Tarihi sömürge ve katliamlarla dolu olan Fransa'nın 21. yüzyıldaki takım elbiseli canisi Emmanuel Macron, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüştüğünü belirterek, Dağlık Karabağ'daki çatışmalara şartsız son verme çağrısında bulundu.

AGİT Minks bitti!

Ermenistan'ı kışkırtarak piyon olarak kullandığı bilinen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, haksızlığı alenen ortada olan ve dünyanın gözünün içine bakarak savaş suçu işlemeye devam eden Ermenistan'a destek mesajı vererek, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 1992 yılından bu tarafa süren anlaşmazlığı gidermek için kurulan ve eş başkanları Fransa, Rusya ve ABD olan AGİT Minsk Grubu'nun neden başarısız olduğunu ya da neden başarmak istemediğini de gözler önüne sermiş oldu.

Çatışmaları başlatan tarafın Ermenistan olmasına ve sivil halka saldırmasına göz yuman Emmanuel Macron, halkını ve toprak bütünlüğünü koruyan Azerbaycan ile ilgili de "Azerbaycan tarafından saldırılar düzenlendiğini belirlediklerini, Azerbaycan'dan bu saldırılara son verilmesini istediğini, Azerbaycan'ın saldırılarının orantısız olduğunu, Azerbaycan'ın saldırılarını kınadığını" söyledi.

Ermenistan kabul etmesine rağmen Macron inkar etti!

Ermenistan'ın ilk saldırıyı kendilerinin düzenlediğini açıklamasına rağmen "Pazar günü ilk saldırıların Azerbaycan'dan geldiği" iftirasını atan Emmenuel Macron, gelişmeleri yakından izlediğini belirterek, bu konuda AGİT Minks grubunun diğer eş başkanları olan ABD Başkanı Donald John Trump ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi yapacağını bildirdi.

Oysa ki Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Pazar sabahı ilk saldırıyı Ermeni güçlerinin düzenlediğini kabul etmiş, Azerbaycan'ın ivedilikle karşılık vermesini "saldırı planlarının ve hazırlıklarının olduğu ortaya çıktı" ifadeleriyle yorumlayarak tarihî bir pişkinliğe imza atmıştı.

Türkiye'ye de saldırdı

Türkiye'nin siyasi açıklamalarını not aldığını söyleyen Macron, Ankara'nın açıklamalarının düşüncesizce ve tehlikeli olduğunu savunarak, Türkiye'nin son saatlerde savaş mesajları olduğunu ve bu mesajların Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ı yeniden fethetmesine yönelik mesajlar olduğunu kaydetti ve "Bunu kabul etmeyiz." ifadesini kullandı. Macron "fetih" tanımı ile de BM kararlarının aksine Dağlık Karabağ'ın Ermeni toprakları olduğunu vurgulamış oldu.

Sivil halka saldıran Ermenistan ordusu olmasına rağmen bu konuda da çarpıtmada bulunan Emmanuel Macron, işgalci ve savaş suçlusu konumundaki Ermenistan'ın egemenliğine ve halkına saygı gösterilmesi gerektiğini savunarak, Türkiye'ye, "tansiyonu yükseltecek hiçbir açıklamayı kabul etmeyecekleri" mesajını verdi.

Yorumlar (0)