Türk bayrağını yırtan Yunan vekil tutuklandı!

Yunanistan'da Altın Şafak Partisi'nin "suç örgütü" ilan edilmesi üzerine, Türk bayrağını yırtan vekil Yiannis Lagos tutuklandı.

DÜNYA 08.10.2020, 16:07
Türk bayrağını yırtan Yunan vekil tutuklandı!

Yunanistan'da Altın Şafak Partisi "suç örgütü" olarak kabul edilmişti.

Altın Şafak Partisi'nin genel başkanı olan Nikos Mihaloliakos ile söz konusu partinin mensubu olan 6 kişinin "suç örgütünün yöneticiliğini üstlendiklerine" dair karar verilmişti. 18 kişinin de "suç örgütüne mensup olduklarına" yönelik karar alınmıştı. 

Cezaların ilerleyen günlerde duyurulacağı belirtilmişti. 

Mahkeme tarafından söz konusu kararın verilmesi üzerine AP'de (Avrupa Parlamentosu) Türk bayrağını yırtması nedeniyle tepki çeken vekil Yiannis Lagos tutuklandı. 

Sokaklar karışmıştı

Altın Şafak Partisi'nin "suç örgütü" olarak kabul edilmesi üzerine Atina sokakları karışmıştı.

Radikal Sol Koalisyon (Syriza) ve Yunanistan Komünist Partisi (KKE) üyeleri, sendika üyeleri, öğrenciler ve anti-faşist örgüt mensuplarından oluşan 20 binden fazla insan, faşizme karşı seslerini yükseltmişti.

Söz konusu kişilerin çöpleri ve barikatları yaktıkları görülmüştü. Bunun üzerine güvenlik güçleri, biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulunmuştu.

Solcu şarkıcıyı bıçaklamıştı

Atina'da 2013 senesinde Altın Şafak Partisi'ne mensup olan Yorgo Rupakias, solculuğu ile tanınan Pavlos Fissas'ı bıçaklamış, söz konusu şarkıcı hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından Altın Şafak Partisi'nin suç örgütü olarak kabul edilmesi amacıyla soruşturma açılmıştı. 

Türkiye'ye düşman olduğu biliniyor

Altın Şafak Partisi'nin aşırı sağcı bir kimliğe sahip olduğu ve Türkiye'ye düşman olduğu biliniyor. Söz konusu parti, göçmen karşıtı politikaları destekliyor. 

Ne olmuştu?

AP (Avrupa Parlamentosu) Genel Kurulu'nda Yunan adalarındaki göçmenlerin durumu görüşülmüştü.

Altın Şafak Partisi'nin eski mensuplarından Ioannis Lagos, Yunan vatandaşlarının durumunun konuşulmadığını iddia ederek, herkesin göçmenlerden bahsettiğini söylemişti.

Ioannis Lagos, Yunanların yasadışı göçe tepki gösterdiğini ve vatandaşların göçmenler tarafından saldırıya uğradığını öne sürmüştü.

Türkiye'nin her istediğini yaptığını ve Yunanistan'a göçmenlerin akın ettiğini belirten Ioannis Lagos, "Türk bayrağının sadece yırtılıp atılabileceğini" söylemişti.

Bunun üzerine Ioannis Lagos, kâğıttan yapıldığı görülen Türk bayrağını skandal bir şekilde yırtmıştı.

Yorumlar (0)