Avustralya’da can kaybı 30’a ulaştı

Avustralya’nın Canberra ve Melbourne kentlerinde iki kişinin daha yeni tip koronavirüse (Covid-19) yenik düşmesiyle toplam ölü sayısı 30’a ulaştı.

DÜNYA 04.04.2020, 09:14
Avustralya’da can kaybı 30’a ulaştı

Avustralya Başkent Bölgesi Sağlık Şefi Kerryn Coleman ve Victoria Eyalet Sağlık Bakanı Jenny Mikakos tarafından yapılan açıklamalara göre, Covid-19 hastalığına yakalanan 80’li yaşlardaki erkek hasta başkent Canberra’da, 70’li yaşlardaki kadın hasta ise Melbourne’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yaşanan can kayıplarıyla birlikte Avustralya genelindeki koronavirüsten ölenlerin sayısı 30’a çıkarken, 280 binden fazla kişiye yapılan testler sonucunda Covid-19 olduğu doğrulananların sayısı 5 bin 529’a ulaştı.

"Her birimiz bir hayatı kurtarabiliriz"

Avustralya Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt, Covid-19’un yayılmasına karşı alınan tedbirlere uyarak evde kalan Avustralyalıların binlerce kişinin hayatını kurtardığını dile getirerek, "Her birimiz bir hayatı kurtarabiliriz ya da herhangi birimiz yanlış bir şey yaparak bir hayatı riske atabiliriz." şeklinde konuştu.

Bakan Hunt, virüse karşı verilen mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için, Avustralyalıların alınan önlemlere riayet etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Cenaze defin işlemlerinin 10, düğünlerin 5 kişiyle yapıldığı Avustralya’da, yasak, kısıtlama ve karantina kurallarına uymayanlar para ve hapis cezasına maruz kalıyor.

Yorumlar (0)