Avrupa Birliği: Türkiye ile bir kazan-kazan istiyoruz

AB; Türkiye ile olan ilişkilerinde yapıcı bir diyalog ortamına ihtiyaç olduğunu ve kazan-kazan durumunu istediklerini kaydetti.

DÜNYA 16.01.2021, 00:00 17.01.2021, 09:14
Avrupa Birliği: Türkiye ile bir kazan-kazan istiyoruz

Avrupa Birliği Komisyonu sözcüleri, düzenlenmiş olan basın toplantısında soruları cevaplandırdı.

Sözcülerden Peter Stano, Türkiye ile olan ilişkilerinin son aydaki tutumlarını ortaya koyduklarını ve Türkiye’den konuyla ilgili bir adım beklediklerini kaydetti.

“Her iki tarafın da çıkarına bir durum…”

Stano yaptığı açıklamada, “Yapıcı adımlar ve gerginliğin düşürülmesi, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin daha yapıcı ilişkileri kavuşması iki tarafın da faydasına…” dedi.

Sözcü Peter Stano

“Avrupa Birliği ve Türkiye birçok alanda ortaktır”

Sözcü, “Yapıcı bir diyaoğa ihtiyacımız var. Böylece ilişkilerimizi AB halklarının ve Türk halkının faydasına olacak şekilde sağlayabiliriz. Avrupa Birliği ve Türkiye birçok alanda ortaktır. Bir kazan kazan durumunun oluşmasını istiyoruz. Türkiye’den gelmiş olan olumlu yöndeki açıklamalar bizim için tabiki iyi ancak aynı zamanda önemli olan gerçekler, Avrupa Birliği üyeleriyle yapıcı bir diyaloğu sağlayacak çabalardır.” şeklinde konuştu.

Yunanistan yorumu…

Türkiye ve Yunanistan arasında ikili görüşmelerin başlayacağı haberlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Stano, diyalog yoluyla ikili anlaşmazlık unsurlarının çözülmesini istediklerini kaydederek, “Müzakereye ilişkin haberleri memnuniyet içerisinde karşıladıklarını ve yapıcı bir diyalogla somut sonuçlara ulaşılmasını umut ettiklerini” kaydetti.

Yorumlar (0)