Arakanlı ve Bangladeşli yetimlerden Ayasofya duası

Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde bulunan Arakanlı ve Bangladeşli Müslüman yetim çocuklar, Ayasofya'nın ibadete açılması kararını şükür duaları ederek karşıladı.

DÜNYA 17.07.2020, 11:23
Arakanlı ve Bangladeşli yetimlerden Ayasofya duası

Arakanlı ve Bangladeşli Müslüman yetimlerin bir arada eğitim gördükleri Camiatu Darul Ulum Sakmarkul okulunda, Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması sebebiyle şükür duası yapıldı.

Yetimlerin duasına katılan İyilikte Yarışanlar Derneği, Arakanlı ve Bangladeşli Müslüman yetimlerle birlikte Ayasofya'nın ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanı kesti.

Arakanlı ve Bangladeşli Müslüman yetimler başta olmak üzere bölgede insani yardım çalışmaları yapan İyilikte Yarışanlar Derneğinin görevlisi Abdullah Öner yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın asıl statüsünü yeniden kazanması sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi Bangladeş'te de büyük sevinç olduğunu belirterek, Arakanlılar ve Bangladeşlilerin Türkiye'ye hiç yabancı olmadığını, Türkiye'yi ve Türk insanını kendilerine el uzatan ve yalnız bırakmayan ülke ve millet olarak gördüklerini söyledi.

Abdullah Öner, "Arakanlılar, kendilerine uzıtalın elin farkında. Burada kendileri için yapılan çalışmaları görüyor, biliyor ve Türklere çok saygı gösteriyorlar. Bir anlamda Türklerin sevinci ne ise onlar da seviniyor. Bugün de Türkiye'de Müslümanların büyük sevinç yaşadığı Ayasofya'nın cami hüviyetine yeniden dönmesi nedeniyle şükür duası yaptılar. Bir anlamda Türklerin sevincine ortak oldular. Bizler de Ayasofya için yapılan şükür duasına katıldık." dedi.

Yorumlar (0)