Amerikan Medyası: "Erdoğan, ABD'yi azarladı"

ABD merkezli gazete, Gara'da katledilen 13 Türk vatandaşıyla ilgili Washington'ın açıklamasına tepki gösteren Erdoğan'ın tavrına dikkat çekerek, “ Türkiye, ABD’yi azarladı” denildi.

DÜNYA 19.02.2021, 10:09 20.02.2021, 09:56 Hanife
Amerikan Medyası: "Erdoğan, ABD'yi azarladı"

ABD başkanı Joe Biden,  göreve gelir gelmez odak noktasını koronavirüs salgını ve salgının yol açtığı olumsuzlukları gidermeye çevirdi.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, diğer ülkelerin Beyaz Saray’daki yönetimi anlamaya çalışırken Biden'ın iç politikaya ağırlık verdiğini yazdı.

"Türkiye hoşnutsuzluk duyuyor"

Gazete, Biden'ın Orta Doğu'ya daha az öncelik vermek istediğini, fakat bunun kolay olmadığı ve yakında bazı önemli kararlar alacağını yazdı. 

"Erdoğan, ABD'yi azarladı"

Türkiye, İsrail ve Mısır gibi ülkelerin, Washington yönetiminden hoşnutsuzluk duyduğuna yönelik sinyaller verdiğini yazan gazete, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta 13 Türk'ü öldürenleri desteklediği için ABD'yi azarladı." İfadelerine yer verdi.

Gara'da şehit edilen Türk vatandaşlarına ilişkin yapılan açıklamada ABD Başkanı Biden, "Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" demişti, "haberler doğruysa" ifadesi ise Türkiye’nin sert tepkisine neden olmuştu.

Beyaz Saray, tepkilerin ardından geri adım attı

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Ankara’da birçok üst düzey yetkililerin sert tepki göstermesi üzerine çark etmişti.

Bayaz Saray’dan PKK'lı teröristlerin katliamına yönelik ikinci olarak gelen açıklamada, "Bakan Antony Blinken, Kuzey Irak’ta Türk rehinelerin ölümü üzerine taziyelerini iletti ve PKK’nın bundan sorumlu olduğuna dair görüşümüzü yineledi." demişti.

Yorumlar (0)