Ermenistan öldürmeye devam ediyor

İşgalci ve terörist Ermeni güçlerinin kaçmadan önce döşediği mayınlardan birinin patlaması sebebiyle bir Azerbaycan Türkü hayatını kaybetti.

GÜNDEM 19.02.2021, 10:16 20.02.2021, 09:56
Ermenistan öldürmeye devam ediyor

Muzaffer Azerbaycan ordusunun işgalden azat ettiği Talış köyünde, terörist Ermeni askerlerinin kaçmadan önce döşediği mayınlardan biri, bir Azerbaycan Türkü sivilin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Azerbaycan Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, patlayan ve bir sivilin halatını kaybetmesine neden olan mayının, işgal yıllarında Ermenistan askerleri tarafından döşenen bir antitank mayını olduğu duyuruldu.

Daha önce de işgalci ve terörist Ermenistan güçleri tarafından döşenen mayınlardan bazılarının patlaması sebebiyle çok sayıda Azerbaycan Türkü sivil ve Azerbaycan ordusu mensubu askerler hayatını kaybetmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan ordusuna mayın temizleme konusunda eğitim veriyordu.

Son olarak ASFAT (Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi) tarafından üretilen ve Azerbaycan'da mayın ve EYP temizleme çalışmalarında kullanılacak olan MEMATT (Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı) Azerbaycan'da test edilmiş ve tüm testleri başarıyla geçmişti.

Bakü, işgalden kurtarılan bölgelerde daha fazla can kaybı yaşanmaması için mayın ve EYP temizleme çalışmalarını bir an önce yapmak istiyor.

Yorumlar (0)