Almanya tarih verdi: “Çin, Tayvan’ı ilhak edecek”

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin tarafından Tayvan'ın en geç 2027 senesinde ilhak edilmesinin beklendiği ifade edildi.

DÜNYA 01.12.2022, 13:36 02.12.2022, 09:42
Almanya tarih verdi: “Çin, Tayvan’ı ilhak edecek”

Alman basını tarafından elde edilen bilgilere göre, Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck'ın, ülkesinin ekonomik açıdan Çin stratejisini değiştirmek istediği aktarıldı.

Taslak rapor oluşturdular, yatırımları incelediler

Bakanlık yetkilileri tarafından oluşturulan 100 sayfalık rapor içerisinde, Alman-Çin arasındaki ilişkilerde ekonomik bağımlılığa işaret edilerek, Tayvan'ın en uzak ihtimalle 2027 senesinde Çin tarafından ilhak edileceğini düşünüldüğü dile getirildi.

Söz konusu raporda, Alman firmalarının Çin’de yaptığı yatırımları hususunda bağımlılığa dikkat çekilerek, bu ülkede gerçekleştirdikleri yatırımları hususunda yeni raporlama gerekliliğinin bulunduğunu vurgulandı.

Almanya'nın kendisini ilerleyen dönemlerde dünyanın en büyük 2'inci ekonomisi şeklinde nasıl konumlandıracağı hususunda bir strateji üstünde çalıştığının ifade edildiği haberlerde, bu durum ile ilgili bir taslak raporunun oluşturulduğu bildirildi.

Yorumlar (0)