Almanya karanlığa gömüldü

Almanya'da, Rusya'dan satın alınan gaza olan bağımlılığı azaltmak ve enerji tasarrufu maksadıyla tabelalar, anıtlar, heykeller ve kamu binalarının ışıkları yerel saatle 22.00 itibarıyla kapatıldı.

DÜNYA 02.09.2022, 00:42
Almanya karanlığa gömüldü

Ülkede federal hükümetin enerji tasarrufu maksadıyla aldığı karar kapsamında saat 22.00 ile 06.00 saatleri arasında aydınlatmalar kapatıldı.

Büyük salonlar hiç ısıtılmayabilecek

Karar doğrultusunda, tabelalar, anıtlar, heykelle ve kamu binalarının ışıkları, yerel saatle 22.00 itibarıyla kapatılacak.

Ayrıca sağlık merkezleri dışındaki kamu binaları, 19 dereceden fazla ısıtılmayacak.

Ağır fiziksel işlerin gerçekleştirildiği alanlar 19 dereceden soğuk olabilecek.

Büyük salonlar ve fuar gibi insanların yoğun olarak bulunduğu alanlar ise hiç ısıtılmayabilecek.

Müzeler, kütüphaneler, yönetim ve belediye binaları gibi kamu alanlarında bu tedbirlerden evvel en az sıcaklığın 20 derece olarak belirlendiği açıklanmıştı.

Enerji tasarrufu yöntemleri anlatılacak

Ayrıca mağazalarda ısının kayba uğramasını engellemek maksadıyla kapılar kapalı tutulacak, kira mukavelelerinde yer alan minimum ısıtma koşulu altı ay boyunca askıya alınacak, vatandaşlara enerji tasarrufu yöntemleri anlatılacak.

Bahse konu önlemlerle hükümet gaz kullanımını ortalama yüzde 2 oranında azaltmayı hedefliyor.

Köln'ün kent merkezinde yerel saatle 22.00 itibarıyla kamu binaları ve tabelaların ışıklandırmalarının yanı sıra, binalara estetik maksatla yansıtılan ışıklar ve dükkanların vitrinlerinin ışıkları kapatılırken, yalnızca sokak lambaları açık vaziyette bırakıldı.

Yorumlar (0)