Almanya hiç istemediğinin mahkûmu oldu

Almanya hiçbir zaman istemediği göçmen doktorlardan yardım talebinde bulundu.

DÜNYA 26.03.2020, 08:15
Almanya hiç istemediğinin mahkûmu oldu

Almanya’da aşırı sağın güçlü olduğu Saksonya eyaletinde, çok sayıda göçmen doktor, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı şimdi “can simidi” olarak görülüyor.

Göçmen karşıtı aşırı sağcı AfD'nin (Almanya için Alternatif Partisi) adeta "kalesi" olarak bilinen Saksonya eyaletindeki Tabipler Birliği, daha önce gerekli lisansları olmadığı için çalıştırılmayan göçmen doktorları ilan vererek göreve çağırarak yardım istedi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yapılan çağrıda, “Çalışmak için lisansı olmayan göçmen doktorlar, Covid-19 salgınına karşı yardımcı olabilir.” ifadeleri kullanıldı.

Saksonya Tabipler Birliği, yapılan çağrıya şu ana kadar çalışma izniyle ilgili formalitelerin bitmesini bekleyen 300’ü aşkın gönüllü yabancı doktorun olumlu cevap verdiğini açıkladı.

Açıklamaya yapılan yorumda Saksonya Tabipler Birliği bu kişilerin koronavirüs (Covid-19) testi ve diğer destek faaliyetlerinde yardımcı olabileceğini ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 2015 senesinde 1 milyon göçmene Almanya'nın kapılarını açma kararını adından Saksonya’da aşırı sağın oyları ciddi bir şekilde artış göstermişti.

Almanya’da salı günü itibarıyla 30 bini aşkın vaka görülürken, 149 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)