Almanlardan çağrı: Türkiye'ye yasağı kaldırın!

Alman Seyahat Acenteleri Birliği, Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkeler için seyahat uyarısını kaldırma çağrısına bulunarak, Türkiye gibi popüler turizm merkezlerine yönelik seyahat yasağının büyük kayıplara neden olabileceğini ifade etti. 

DÜNYA 15.06.2020, 17:05 15.06.2020, 17:46
Almanlardan çağrı: Türkiye'ye yasağı kaldırın!

Almanlar, Türkiye'ye seyahat yasağının kalkmasını istiyor. 

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı, Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere uygulanan seyahat uyarısının kaldırılmasını talep etti. 

"Vaka sayıları buna imkân tanıyor"

Başkan Norbert Fiebig, hükümetin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine bugünden itibaren seyahat yasağını kaldırdığını belirterek, bunun yeni bir başlangıç olduğunu ifade etti. 

Fiebig, söz konusu seyahat yasağının Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkeler için kaldırılmasını talep ederek, sağlık sisteminin durumu ile vaka sayılarının, seyahat uyarısının kaldırılmasına imkân tanıdığını, bu nedenle söz konusu ülkelere de seyahat edilebilmesi gerektiğini aktardı. 

"Yasak kaldırılmazsa daha fazla kayıp yaşanacak"

Seyahat yasakları nedeniyle Mart ayının ortasından Haziran ayı sonuna kadar turizm sektörünün 10.8 milyar Euro'luk kayba uğradığına dikkat çeken Fiebig, Tunus, Türkiye ve Mısır gibi Avrupa dışında bulunan ve turizm merkezi olan ülkelere yönelik seyahat yasağının uzatılmasının, Temmuz ve Ağustos aylarında 9 milyar Euro'luk daha kayıp manasına geleceğini söyledi.

Yorumlar (0)