Alman ordusu SİHA talep etti, siyasetçiler birbirine girdi!

Alman ordusunun silahlı insansız hava aracı (SİHA) talebi iktidar partileri tarafından onaylanırken, Yeşiller Partisi bu talebe karşı çıktı.

DÜNYA 12.05.2020, 12:20 12.05.2020, 12:21
Alman ordusu SİHA talep etti, siyasetçiler birbirine girdi!

Almanya'da silahlı insansız hava aracı (SİHA) tartışmaları tekrar alevlendi. 

Almanya Genelkurmay Başkanı Eberhard Zorn, orduda bulunan insansız hava araçlarının silahlandırılmasını istedi. 

Almanya Genelkurmay Başkanı Zorn, silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Alman ordusunun güvenliği için büyük önem taşıdığını kaydederek, "Alman ordusu olarak SİHA'ları kendi savunmamız ve kendimizi korumak için kullanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Zorn, silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) karar vericilere vakit kazandıracağını, hedeflerle mücadelede daha kesin isabetlilik sağlayacağını belirtti.

Genelkurmay Başkanı, ayrıca SİHA'ların savaş uçaklarına göre daha hafif silahlar taşıyabildiğini ve görevin son ana kadar iptal edilebilmesi gibi bir imkân tanıdığını kaydetti. 

Silahlı insansız hava araçları (SİHA), Alman siyasetinde bir süredir tartışılıyor. Alman koalisyon hükümetinin programında konuya ilişkin meclis kararının, "anayasa hukuku, uluslararası hukuk ve etik faktörlerin ayrıntılı olarak değerlendirilmesinin" ardından alınabileceği ifade ediliyor. 

İktidar partileri, Meclis Grubu'na silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) desteklerini bildirdi. 

Yeşiller tepki gösterdi

Yeşiller Partisi ise ordunun talebine karşı çıktı. 

Yeşiller Partisi, silahlı insansız hava araçlarının (SİHA), uluslararası hukuka aykırı olarak öldürme amacıyla geliştirildiğini ileri sürerek, Alman ordusunun sahip olduğu herhangi bir görevin bu tür bir silah sistemini gerektirmediğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)