ABD’den Ukrayna'ya yeni yardım paketi: Rakam belli oldu

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ukrayna’ya yeni bir yardım paketi göndereceğini duyurdu. 

DÜNYA 23.07.2022, 10:56 25.07.2022, 09:08
ABD’den Ukrayna'ya yeni yardım paketi: Rakam belli oldu

Ukrayna’daki son durum hakkında açıklamalarda bulunan John Kirby, ABD tarafından Ukrayna’ya toplam 270 milyon dolarlık yeni bir yardım paketinin gönderileceğini açıkladı. Ülkedeki son gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Kirby, ihtiyaçlar doğrultusunda Ukrayna ordusuna destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. 

Destek paketleri toplamda 8,2 milyar dolara ulaştı

Açıklanan son yardım paketi ile birlikte, savaşın başlangıç tarihi olan 24 Şubat’tan bu yana ABD tarafından Ukrayna’ya sağlanan destek paketleri 8,2 milyar dolara ulaşmış oldu. ABD Başkanı Joe Biden tarafından tasarının kısa süre içerisinde imzalanacağını belirten Kirby, ardından yardım paketinin Ukrayna’ya ulaşacağını açıkladı. 

Yardım paketi neleri içeriyor?

ABD tarafından Ukrayna’ya gönderilecek olan yeni yardım paketinin içerisinde toplam 4 adet yüksek hareketli topçu roket sistemi ve bu sistemler için gerekli olan ek mühimmatlar yer alıyor. Bunun yanı sıra 4 adet komuta aracı, 36 bin adet 105 milimetrelik mermi, 580 adet ‘Phoenix Ghost’ isimli taktik İHA sistemi, 3 bin adet anti-zırh silahı ve diğer ekipmanlar yer alıyor. 

Yorumlar (0)