MI6 Başkanı Moore’dan dikkat çeken Rusya açıklaması: Sıfırı tüketiyorlar

Ukrayna’ya savaş açan Rusya adına açıklamalarda bulunan İngiltere'nin dış istihbarat servisi MI6'nın Başkanı Richard Moore, “Neredeyse sıfırı gördüler” şeklinde konuştu.

DÜNYA 22.07.2022, 09:25 23.07.2022, 07:24
MI6 Başkanı Moore’dan dikkat çeken Rusya açıklaması: Sıfırı tüketiyorlar

ABD'nin eyaleti olan Colorado da gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısında MI6 Başkanı Richard Moore, Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili konuştu. Rus kuvvetlerinin son zamanlarda ilerlemede olduğunu aktaran Moore, ancak bu ilerlemenin çok büyük olmadığını ifade etti.

“Aldıkları kentlerde hiçbir şey bırakmıyorlar”

Edinilen bilgilere göre, Moore, Rusya’nın bir şehri ele geçirdiğinde geriye hiçbir şey bırakmadığına dikkat çekerek, “Aldıkları kentleri tamamıyla yok edilecek duruma getiriyorlar. Bu sebeple Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle sıfırı tükettiğini görüyorum" ifadesini kullandı.

Ruslar duracak, Ukrayna vuracak

Moore, “Rusya bu savaşa bir şekilde ara vermek mecburiyetinde kalacak. Bu defa da Ukrayna’nın geri vurma olanağı olmuş olacak. Bu hususta Ukrayna’nın Rusya'ya karşı askeri olarak karşılık gösterebilme kabiliyetini ortaya koyması önemli bir konu” dedi.

Ukraynalıların Rusya’ya karşılık vermesi halinde bu durumun morali devam edebilir şekle sokacağını ifade eden Moore, “Bu şekilde savaş kazanılabilir. Ukrayna kesiminden zaferle çıkılabilecek bir savaş. Bu durumu yalnızca Ukraynalılara değil, Avrupa'nın geri kalan bütün ülkelerine de hatırlatacağım” şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında açıklamalarda bulunan Moore, “Şu an da Rus liderin sağlık durumunun kötü olduğuna dair iddialar bulunuyor. Ancak bu konuda kötü olduğuna dair herhangi bir kanıt elimizde bulunmuyor” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)