Uyuşturucu baronu savcı hakkında skandal gelişme: FETÖ detayı…

Uyuşturucu sevkiyatı yapan 20 kişilik bir örgütün lideri olduğu tespit edilen Cumhuriyet Savıcısı Osman Yarbaş ile ilgili skandal bir detay daha ortaya çıktı. Zanlının FETÖ üyesi olmakla suçlanan 9 kişiden para alarak ‘kovuşturma yapılmasına yer olmadığına’ şeklinde karar aldığı belirlendi. 

GÜNDEM 22.07.2022, 09:34 22.07.2022, 10:26
Uyuşturucu baronu savcı hakkında skandal gelişme: FETÖ detayı…

Konya’da uyuşturucu kuryesi olarak görev yapan bir polis memurunun Whatsapp hesabını incelemeye alan ekipler, 20 kişilik büyük bir örgüte ulaştı. Örgütün lideri ise Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş olarak tespit edildi. Örgüt içindeki çok sayıda polis memurunun da kurye olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Telefon kayıtlarını tek tek inceleyen ekipler, Yarbaş’ın faaliyetleri hakkında da dikkat çeken detaylara ulaştı. 

Polisler, uyuşturucu kuryesi olarak çalıştı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görev yapan Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş’ın, kurye olarak kullandığı polis memuru F.K. ile birlikte Adana’dan Konya’ya uyuşturucu sevkiyatı yaptığı belirlendi. Yarbaş’ın uyuşturucu trafiğini yönlendirdiği ve para akışını da kontrol ettiği aktarıldı. Uyuşturucu ticaretinin yanı sıra zanlı hakkında bir de FETÖ detayı ortayı çıktı. 

FETÖ üyeliği ile suçlanan şahıslardan para talep ettiler

Örgüt içindeki polis memurları aracılığı ile, FETÖ üyeliği suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan şahıslarla irtibata geçen Yarbaş, ‘kovuşturma yapılmasına yer olmadığı’ şeklinde karar almak için kişi başı 500 bin lira para talep etti. Örgütün bu yöntemle 9 kişiden toplam 3 milyon lira para aldığı belirlendi. Her şahıs ile farklı hat üzerinden irtibata geçen zanlılar, ardından sim kartları kırarak yok etti. 

Avukattan da para istediler

FETÖ üyeliği ile suçlanan şahıslara yönelik uyguladığı taktiği bir avukata da yapmak isteyen örgüt üyeleri, bu kez beklenmedik bir durumla karşılaştı. Hakkında FETÖ üyeliği suçlaması bulunan bir avukattan para talep eden zanlılar, avukatın Adana Cumhuriyet Başsavcısı’na giderek durumu anlatması sonrası panikledi. Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşen Osman Yarbaş, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Benim böyle bir olay hakkında haberim yok” diyerek odayı terk etti. Ardından da örgüt içindeki diğer şahısları arayan Yarbaş, avukat ile bir daha irtibata geçilmemesini tembihledi.

14 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi

Yapılan istihbarat çalışmaları ve alınan ifadeler doğrultusunda örgüt lideri olduğu tespit edilen Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş’ın yardımcılığını ise Şemiyan Kutluk ve Cahit Kutluk üstleniyordu. Narkotik Şube’de görevli oldukları bildirilen polis memurları F.K. ve M.B.Y.’nin ise örgüt içinde uyuşturucu kuryesi olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Örgütün çökertilmesi için 4 ilde eş zamanlı operasyon başlatan ekipler, 20 şüpheliyi kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Mahkeme karşısına çıkarılan 14 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cumhuriyet Savcısı Yarbaş ise açığa alındı. Yarbaş’ın soruşturması ve ifadesinin alınması için özel müfettiş görevlendirildi. 

Yorumlar (0)