ABD’de her 3 Müslümandan 2’si, İslam karşıtı davranış mağduru 

ABD’de yaşayan her 3 Müslümandan 2’sinin hayatında en az bir kez İslamofobik davranışa maruz kaldığı açıklandı. 

DÜNYA 30.09.2021, 07:51
ABD’de her 3 Müslümandan 2’si, İslam karşıtı davranış mağduru 

Sözde “özgürlükler ülkesi” olarak bilinen ABD, aynı zamanda oldukça İslam karşıtı. İslamofobinin en fazla yayıldığı ülkelerden biri olan ABD’de California Üniversitesi Berkeley Ötekileştirme ve Aidiyet Enstitüsü tarafından yapılan ankete göre Müslümanların yüzde 67,5’i hayatında en az bir kez İslamofobik yaklaşıma maruz kaldığını belirtti. 

Ankete katılanların yüzde 93,7’lik kısmı ise ABD’de yaşanan İslamofobinin zihinsel ve duygusal sağlıklarını etkilediğini aktardı. 



3 Müslümandan biri dini kimliğini saklıyor 

Ankette, İslamofobik eylemlere maruz kalmamak için katılımcıların yaklaşık yüzde 33’ü, bazı anlarda dini kimliklerini gizlemeye çalıştığını; yüzde 88,2’sinin ise tepki ile karşılaşmak istemediği için eylemler ve konuşmalardan sakındığı kaydedildi. Kendini kısıtlayan kişilerin özellikle 18-29 yaş arasında olduğu öğrenildi. 



Müslümanlar, 11 Eylül sonrasında daha fazla “dışlandı” 

Çalışmayı yürüten enstitünün direktörü Elsadıg Elsheikg, “Bu anket, bir Müslümanın doğrudan İslamofobik eyleme maruz kalmasa bile 11 Eylül sonrasında bu davranışlara maruz kalmamak sebebiyle kendisini kısıtladığını gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu. 

Öte yandan ankete katılan Müslümanların yüzde 73’lük kısmı, toplumdaki İslamofobik yaklaşımlara rağmen Müslüman olmayan kişilerle günlük ilişkiler sürdürdüğünü ve yüzde 93,7’sinin de çocuklarının ABD vatandaşı olarak kabul edilmesinin önemli olduğunu aktardı.   

Ankete, ABD’de yaşayan hemen tüm etnik gruplardan 1123 kadın Müslüman katıldı. Şu anda ABD’de yaşayan Müslüman nüfusunun ise 3,5 milyon civarında olduğu biliniyor. 

Yorumlar (0)