ABD’de bu seferde Amazon'un kargo trenini yağmaladılar

ABD’de sık sık meydana gelen yağmalama olaylarına bir yenisi daha eklendi. Yağmacıların bu seferki, kurbanı ise online alışveriş devi Amazon’un paketlerini taşıyan kargo treni oldu.

DÜNYA 16.01.2022, 17:59 17.01.2022, 12:28 Hanife
ABD’de bu seferde Amazon'un kargo trenini yağmaladılar

ABD'de sık sık meydana gelen yağma olaylarında bu seferki kurban online alışveriş devi Amazon oldu.

Hırsızlar, Amazonun alışveriş paketlerini taşıyan kargo trenini Los Angeles'tan geçerken yağmaladılar.

Hızla yayılan suç dalgasında son gerçekleşen olayda, bir grup hırsız, vagonlara atlayıp konteynırları zorla tek tek açtı ve binlerce paket raylara saçıldı. 



Suç şebekesinin hazırda bekleyen diğer elemanları ise vagonlardan dökülen paketleri açıp değerli olanları toplayıp kaçtılar. 

Yerel televizyon ekipleri, bir tren soyguncusunun elindeki paketlerle kaçtığı ve polislerinde soyguncu ile beraber iki şüpheliyi kovaladığı anları canlı olarak yayınladı.



Çevre kirliliği oluştu

Yaşanan yağmadan geriye kalanlarsa hırsızların almadığı paketleri açılıp fırlatılmış ürünler ve binlerce kutu çöplüğü kaldı. 

Pisti korumak için kendi polis gücünü işleten Demiryolu şirketi Union Pacific, bir ay önceki yağmalamadan kalan rayların bir bölümündeki parçalanmış ambalajları temizlemişti, fakat bu hafta bir kez daha aynı manzaralar oluştu.

Union Pacific olaya ilişkin yaptığı açıklamada, güvenliği artırdıklarını ve kargo hırsızlıklarındaki artıştan endişe duyduklarını söyledi.



Kefaletsiz politika neden olarak görülüyor

Yağma olaylarındaki artışa yönelik eleştirmenler, hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak için başlatılan kefaletsiz politikaya bağladılar. Los Angeles'taki suç oranları geçen sene % 3,9 arttı ve mülk suçları aynı dönemde % 4,2 artış gösterdi.

Yorumlar (0)