ABD’de azil maddeleri Senato'ya gönderilmedi!

Temsilciler Meclisi’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın azline yönelik maddelerin oyçokluğuyla onaylanmasının ardından, bu maddeleri içeren dava taslak dosyasının Senato’ya halen gönderilmemiş olması ülke siyasetinde tartışmalara yol açtı.

DÜNYA 20.12.2019, 00:30
ABD’de azil maddeleri Senato'ya gönderilmedi!

Temsilciler Meclisi’nin dün gece Trump’a yönelik "görevin kötüye kullanılması" ve "Kongrenin işleyişini engellemek” başlıklarından oluşan azil maddelerini oyçokluğuyla onayladı. Dava taslağının bu sefer Senato’da kabul edilmesi gerekiyor. Ancak dava taslağı halen Senato’ya gönderilmedi ve bu durum ülke siyasetçileri arasında gerginliğe neden oldu.

“Pelosi, davayı Senato’ya sunmaya korkuyor”

Trump, sosyal medya platformu Twitter’daki resmî hesabında yaptığı açıklamada, hakkındaki azil maddelerinde tek bir Cumhuriyetçi vekilin desteğinin olmadığı söyledi ve  "Demokratlar Amerikan tarihindeki en büyük cadı avına devam ediyor. Şimdi de Demokratlar azil maddelerini Senato'ya göndermiyor ama artık bu dava Senato'nun." dedi.

“Demokratlar ABD için zarar verici”

Trump, daha sonraki bir paylaşımında da Demokratların ABD için zarar verici olduğunu savunduğunu şu sözleriyle kaydetti:

"(Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy) Pelosi, kendi sahte azil tezgahına o kadar acıyor ki bu davayı Senato'ya sunmaya korkuyor. Çünkü Senato (yargılama için) bir tarih belirleyip, tüm bu sahtekarlığı ait olduğu yere gönderir."

Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell’ın yaptığı açıklamaya göre, Pelosi Azınlık Lideri Chuck Schumer’in azil maddelerini Senato’ya göndermemesinin kendi inisiyatifinin dışında gerçekleştiğini bildirdi.

“Azil süreci parti eksenli bir kinden dolayı yürütülüyor”

McConnell, "Senato'da kurulacak bir mahkemeden endişeli değilim. Pelosi, davasının zayıf olduğunu düşünüyor ve bunu Senato'ya göndermiyorsa beni şu çalılıklara atın." İfadelerini kullandı ve azil soruşturmasındaki iddiaların zayıf olduğunu "Demokratlar'ın kontrolündeki Temsilciler Meclisi, bu azil sürecini parti eksenli bir kinden dolayı yürüttü." sözleriyle belirtti.

Yorumlar (0)